SKANDAL I FRKA: Općinski sud u Širokom Brijegu odbio izdati “Šipadu” zemljišno knjižni izvadak

ŠIROKI BRIJEG – Svjedoci smo da nezakonito i neslužbeno postupanje službenika u pravosudnim institucijama u Bosni i Hercegovini je naša svakodnevnica, te da izjava „u službi građana“ je samo još jedna u nizu izblijedjelih i neistrajnih obećanja.

Prije nekoliko dana zabilježen je još jedan u nizu takvih slučajeva.

Naime, News Blic online magazin saznaje:

Od strane pravne osobe „Šipad“ d.d Sarajevo, putem službenog e-maila Općinskog suda u Širokom Brijegu, upućen je Zahtjev za kopiranje cjelokupne dokumentacije iz DN spisa i zahtjev za izdavanje službenog zemljišno-knjižnog izvatka, kojom prilikom je zakonski zastupnik i direktor „Šipad“ d.d Sarajevo na protokolu Zemljišno-knjižnog ureda, zamolio da mu se traženo izda odmah, jer dolazi iz Sarajeva i da nema prilike stalnog dolaska u Široki Brijeg.

Međutim, službenici Zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda u Širokom Brijegu su ga odbili sa traženim zahtjevom, isticanjem brojnih neosnovanih i netočnih razloga, kao da navodno nema struje, da je sistem blokirao itd., bez obzira što je takva laž bila bila očigledna jer je svjetlo gorilo, a sve kako mu ne bi izdali traženu dokumentaciju.

Razočaran nastalom situacijom, direktor „Šipad“ d.d Sarajvo je uzaludno, satima, pokušavao uvjeriti iste da mu se izda tražena dokumentacija i zemljišno-knjižni izvadak, ali isti su iz neshvatljivih razloga, uvijek i nanovo, tražili nova obrazloženja i razloge da ih ne izdaju.

Zbog ovako neosnovanog i nedozvoljenog postupanja službenika Zemljišno-knjižnog ured Općinskog suda u Širokom Brijegu, direktor „Šipad“ d.d Sarajevo je Predsjedniku Općinskog suda u Širokom Brijegu, podnio Pritužbu na nezakonit rad i neprofesionalno postupanje službenika Zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda u Širokom Brijegu i zaražio njihovo sankcioniranje.

Naime, svim građanima ove države poznato je kako je kopiranje dokumentacije iz spisa i izdavanje zemljišno-knjižnih izvadaka dozvoljeno, pogotovo ako uzmemo u obzir da se u ovom slučaju radilo o javnim ispravama, te da iste kao takve imaju pravo razgledavati sve osobe i tražiti njihovo izdavanje. Ali izgleda, nezakonitom postupanju, opstrukciji i neradu, nikad kraja!!!

Upravo zbog tih nespornih činjenica, ostaje nejasno po kojim zakonima su postupali službenici ovog Suda kada su odbili izdati traženu dokumentaciju i zemljišno-knjižni izvadak i da li takvo nezakonito postupanje podrazumjeva i snošenje odgovornosti???!!!

Da se zaključiti, da je u ovom slučaju stranka koja dolazi iz Sarajeva, diskriminirana, dovedena u nezgodnu situaciju i ostavljena bez ikakvog obrazloženja, ne obazirući se na činjenicu da je zbog dobivanja te dokumentacije i isprava morala putovati nekoliko sati i vratiti se u Sarajevo bez obavljenog posla i praznih ruku, ali i to da kroz ovakve situacije prolaze brojni građani naše države, a da se o tome samo šuti!!!.

Newsblic.ba