U sjajnoj rukometnoj predstavi Izviđač savladao Maglaj

LJUBUŠKI – U fantastičnom dekoru, pred skoro 2000 gledatelja, u odličnoj rukometnoj predstavi, Izviđač je sinoć u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom savladao odličnu momčad Maglaja i napravio još jedan korak ka tituli prvaka BiH u rukometu. Odavno u Ljubuškom, u takvom ambijentu, nije odigrana jedna rukometna predstava, sve je bilo na nivou, od igre i ponašanja na parketu, do navijanja i ponašanja na tribinama. Utakmica za poželjeti.

Prvih dvadesetak minuta dok su gosti iz Maglaja, predvođeni iskusnim strategom Mahmutom Obralićem, imali snage bila je rezultatski neizvjesna. Uglavnom Benjamin Čičkušić, ubojiti strijelac gostiju, stvarao je probleme obrani „Skaut“ i držao goste u igri. Kako je utakmica odmicala tako su rukometaši Maglaja „padali“. U posljednjih 10-tak minuta prvog dijela, serijom 8:3, Izviđač je stigao do pet golova prednosti. Na odmor se otišlo s prednošću Izviđača od 20:15.

Nošeni na krilima navijača „Skauti“ su u drugom poluvremenu letjeli terenom, sa svih strana je prijetila opasnost vratarima gostiju Hadžihasiću i Mutapčiću, te je prednost Izviđača kontinuirano rasla. U prvih desetak minuta drugog poluvremena Izviđač stiže do deset golova viška (29:19) čime je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Do najveće prednosti od 12 pogodaka ( 32:20) Izviđač je prvi put stigao u 47. minuti. Zadnji 10-tak minuta trener Grbavac je uveo drugu postavu, dao im je priliku da osjete „huk“ s tribina, koji će im pomoći u stjecanju iskustva.

Na koncu je završilo 41:32 za veliko slavlje, kako na tribinama, tako i na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom.

Teško je nekoga posebno izdvojiti u ekipi Izviđača, svi su iskazali, ali ipak treba istaći kapetana Ivana Miličevića, te Josipa Čuturu, koji su bili u sjeni tijekom cijelog prvenstva, sinoć su bljesnuli. Bili su nepogrešivi. Veliki doprinos pobjedi dali su Mario Pavlak, koji je besprijekorno dirigirao igrom „Skauta“ u napadu, te krila David Mandić i Josip Ereš.

Kod gostiju Benjamin Čičkušić je bio daleko ispred svih s trinaest pogodaka.

Izviđač ovom pobjedom je preuzeo lidersku poziciju, ali već u subotu ga čeka novi izazov, u goste mu dolazi aktualni prvak banjalučki Borac. Bit će to još jedna rukometna poslastica za ljubitelje rukometa u Ljubuškom.

HRK Izviđač – RK Maglaj 41:32 (20:15)

HRK Izviđač: Ivanković (6 obrana), Tolić (5 obrane), I. Ereš (2 obrane), Miličević 6, J. Ereš 5/1, Hrstić 1, Grgić 1, Mandić 4, Marković, Čutura 6, Jarak 3, A. Grbavac 4, Primorac, J. Grbavac 3, M. Pavlak 5, Rodin 3.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Maglaj: Džanabegović (1 obrana), Hadžihasić (3 obrane), Mutapčić (7 obrana), Totaj, Mehinagić 4, Omerović 3, Bradarić 4, Alić 3, Šahinović 1, Kujrić 3, Karabegović, Ridžal, Abdularahmanović 1, Bajraktarević, Smajlović, Čičkušić 13.
Trener: Mahmut Obralić.

Isključenja: Izviđač 2 minuta, Maglaj 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač 1/1, Maglaj 4/4.

Izvidjac.com