Home slajd Širokobriješki miljenik se vraća za kormilo PU Široki Brijeg!

Širokobriješki miljenik se vraća za kormilo PU Široki Brijeg!

0
Širokobriješki miljenik se vraća za kormilo PU Široki Brijeg!
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Nakon što je krajem veljače načelnik PU Široki Brijeg Pero Kožul zbog brojnih manjkavosti u radu svoga posla prebačen u Ljubuški, ponovno je kandidiran za povratak na svoju staru poziciju u Pu Široki Brijeg, što će se vjerovatno i dogoditi narednih dana kako doznajemo iz naših izvora u MUP-u ŽZH.

Jedan od mnogih razloga zbog kojih je izgubio kormilo u Širokom Brijegu je katastrofalno loša istraga u aferi “Soldo” koja je bila “kap koja je prelila čašu” u manjkavosti i nestručnošću obavljanja svoga posla ili jednostavno lošom organiziranošću u postaji za razliku od brojnih kriminalca koji su češće bili dva koraka ispred njega u svim segmentima.

Brojne pljačke, obijanje bankomata, obijanja kuća, krađe auta, dilanje droge po Širokom Brijegu i još puno slučajeva koji su bili sastavni dio perioda Pere Kožula dok je bio na čelnoj poziciji PU Široki Brijeg do dana današnjeg nisu riješeni.

Da ne zaboravimo napomenuti tu je i lažnu dojavu bombe u jednom trgovačkom centru na području Širokog Brijega dan prije Božića, gdje je njegova kolegica iskoristila svoje ovlasti i zablokirala na četiri sata promet kroz tu glavnu prometnicu u gradu, te na taj način pričinila veliki kolaps u kojem su se teško svi snalazili zbog ne znanja i loše pripremljenosti za takvu vrstu djelovanja od strane policijskih službenika. Na sreću bomba je bila lažna, a pozivi istiniti, što isto do dana današnjeg ništa po tom pitanju nije riješilo.

Iako je njegovu poziciju preuzeo Ivan Brkić, kao i većinu tih slučajeva, donekle je u red doveo neke stvari u ovoj policijskoj postaji. Mnogi predmeti su ostali neriješeni ili nedovršeni ali se situacija malo smirila što se kriminaliteta tiče i dosta su se brže i ozbiljnije neke stvari rješavale i prijestupnike pravdi privodio što smo često i izvještavali. Kratak period boravka ali opet je ostavio kakav takav trag.

Našim brojnim razgovorima s djelatnicima PU Široki Brijeg, stekli smo dojam kako su mnogi zadovoljni sa sadašnjim načelnikom Ivanom Brkićem koji je donekle smanjio stres među policijskim djelatnicima i puno toga se promijenilo na pozitivno, a što se ne može reći za period Pere Kožula.

Sve u svemu, ako Pero Kožul ponovno zasjedne za “kormilo” PU Široki Brijeg, neće mu sigurno biti lako i pred njim je strostruko teži posao koji mora ozbiljno shvatiti!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info