ŠIROKI BRIJEG – Nakon obilne kiše koja je nekoliko dana padala nad Širokim Brijegom, tog 16. prosinca 2017. godine, u ranim jutarnjim satima došlo je do većeg odrona kamenih gromada na pješačku zonu uz magistralnu cestu koja povezuje Široki Brijeg i Mostar. Točnije uz kružni tok zapadnog ulaska u grad, nakon što se zaštitna čelična mreža “proparala”.

Iako je ta zaštitna mreža uvelike pripomogla da se izbjegne veće šteta i pri tome moguće tragične posljedice koje bi bile neizbježne padom više kamenih gromada na tu glavnu prometnicu ili moguće pješake koji tuda često šeću. Sreće u nesreći je bila što nitko nije ozbiljno nastradao osim nekoliko struka smilja, što je posađeno kako bi ukrašavalo ulaz u ovaj gradić u srcu Hercegovine.

Danas, 48 dana nakon tog događaja, kiše se ponovno najavljuju neprekidne u nekoliko narednih dana. Uleti li koji laganiji potres što u zadnje vrijeme više nije rijetkost, a ista ta proparana mreža ostaje ne “zašivena” kako bi držala nove prijetnje što vise s litice i pri tome stvaraju još veću opasnost on one prve, što za sama vozila, što za brojne pješake koji prolaze ispod nje, ne piše se dobro!

Izgleda kako to nikoga od nadležnih institucije baš puno ne brine, niti im se uopće da s time zamarati jer važnija su im poskupljenja koja su narodu nametnuli kako bi ih “oderali” i rađe raselili, nego svojim sugrađanima omogućili koliko toliko siguran boravak u svom gradu.

Tko će odgovarati kada se dogodi nešto ozbiljno, to više neće toliko biti bitno, koliko je bitno tko će odgovarati kada nisu spriječili onda kada su znali, a nisu htjeli!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info