ŠIROKI BRIJEG – Danas s početkom u 19 sati na lokaciji jednog Prodajnog centra u blizini Fast fooda “Linda” na području Širokog Brijega, točnije Mjesne zajednice Trn, bit će iznimno svečano. Naime, Grad Široki Brijeg dobija novu Policijsku postaju.

Prije nekoliko dana na istom lokalitetu i istom Prodajnom centru bilo je i otvaranje drugog poštanskog ureda Hrvatske pošte Mostar u Širokom Brijegu, iz razloga što dosadašnji poštanski, koji se nalazi u samom cetru grada, nije imao adekvatan parking, te mu je radno vrijeme skraćeno do 16 sati, a dok ovaj novootvoreni ured ima parkinga za cijeli Široki Brijeg i radi do 21 sat što je velika prednost za mnoge naše sugrađene koji rade po cijele dane i ne trebaju gubiti vrijeme na traženju parkirališta za svog četverokotačnog ljubimca kada odluče poslati pismo, neku brzu poštu ili razmijeniti novac, a usput mogu nešto i kupiti za ukuću od namirnica.

Isti problem s parkiralištem ima i PU Široki Brijeg koja se nalazi na Obilaznoj cesti, pa su odlučili na taj način pronaći adekvatan prostor u kojem bi nesmetano obavljali svoje dosadašnje aktivnosti, a kojih ima jako puno.

Brojni mještani ovog naselja su oduševljeni, a najviše djelatnici poštanskog ureda, kao i radnice na kasi ovog Prodajnog centra.

Bivša “šalteruša” Mila Milić koja je radila u pošti u centru grada, a sada kao trgovkinja, nije krila oduševljenje s time kako će kada dobije kaznu za brzu vožnju moći platiti u sklopu svog tržnog centra u kojem radi, samo kako nam je kazala, problem će biti ako bude trebala ići na Sud što će joj iziskivati nepotrebne troškove, pa je ovim putem aplelirala da se i Sud premjesti na ovu lokaciju.

Novom Policijskom postajom sam Grad Široki Brijeg dobija puno više na važnosti i ozbiljnosti, a najviše na samoj uštedi i pravovremenim i brzim interevencijama koji će ga učiniti još više sigurnijim.

radari1417

Jedna od velikih ušteda što se tiče samoga MUP-a ŽZH će zasigurno biti i to što neće trebati nabavljati novi “tronožac” radar i postavljati pred policijskom postajom što je do sada bio slučaj na “Obilaznoj cesti” jer već u blizini postoji jedan stacionirani koji će nadgledati i pratiti promet na ovom dijelu Magistralne ceste 24 sata na dan.

U blizini se nalaze brojni ugostiteljski, kao i trgovački objekti što će dati veliku mogućnost izbora samim djelatnicima nove “PU Široki Brijeg 2” gdje mogu otići na piće ili nešto prigristi za vrijeme i nakon radnog vremena.

fasfudlinda1417

Policajac Pero Perić kojeg smo zatekli netom prije otvaranja također nije krio svoje zadovoljstvo otvaranjem nove postaje, pa je kazao kako će se sada napokon ovdje moći osjećati kao u svojoj kući.

Pero Perić nam je u neslužbenom razgovoru kazao da bi se kao specijalni gosti trebali pojaviti čelni ljudi američke Policijske akademije, pa bi uz samog zapovjednika Erica Lassarda došli i Carey Mahoney, Thaddeus Harris, Moses Hightower, te ljepši dio njihove Akademije predvođen kolegicama Debbie Callahan i Laverne Hooks.

Uz samu zgradu će biti uređena i flora i fauna koja će dati ljepši i prirodniji ambijent za sve djelatnike kao i za brojne posjetitelje kojih zasigurno neće nedostajati, a za čije uređenje će biti zadužen Vinko Topčić koji je stručnjak za takve stvari.

S obzirom da se također u blizini nalazi Centar za obrazovanje ako kojim slučajem zatreba dodatnih policajaca, mnogi građani koji nemaju pretjerano nekih obaveza oko sadnje smilja i duhana, moći će u kratkom roku dobiti certifikat za policijskog djelatnika i odmah započeti sa obavljanjem svoga posla.

Kako smo doznali od jednog djelatnika koji priprema feštu za otvaranje “zavrtit” će i kojeg Vola na ražnju kako bi brojni uzvanici, koji će nazočiti ovom svečanom otvorenju, mogli nešto prigristi, a za roditelje koji sa svojom djecom dođu bit će puno balona, tako da se mogu i naši mladi sugrađani s nečim zabavljati. Iako je planirano da se napravi i malo nogometno igralište u zadnji tren su iz sigurnosnih razloga morali ukloniti golove i zaključati u podrum, tako da će taj dio na kojem je trebalo biti igralište urediti da igraju graničara.

Ovom svečanom otvaranju “PU Široki Brijeg 2” osim imena koja nam je kazao Pero Perić, nazočit će brojni uzvanici iz političkog, estradnog i društvenog života. Tako je najavljen dolazak Mire Kralića, Zdenka Ćoškovića, Vinka Topčića, Milog Mašića, Milenka Madunića, Zdravka Borisavljevića, Miroslava Glavića, Mate Bunića i mnogih drugih poznatih i manje poznatih građana ovog malog grada, a naravno ne smijemo zaboraviti kako će ovoj svečanosti prisustvovati i čistačica iz II. Osnovne škole, Marta Kakić.

Ovom prilikom želimo čestitati na ovom potezu svima koji su pridonijeli da ovako unaprijed gledaju za našu bolju i sugurniju budućnost.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info