FOTO: Radio Ljubuški

U šestom kolu Premier lige rukometašice Izviđača ostvarile su i šestu pobjedu te sa susjedama iz Gruda jedine imaju stopostotan učinak. U subotu navečer u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom bez većih problema pobijedile su Jedinstvo iz Tuzle 38:30 (24:12).

Ozljedama desetkovane gošće nisu mogle ozbiljnije ugroziti pobjedu domaćina koja se mogla naslutiti već nakon desetak minuta igre (9:3 u 9.minuti). Dobrom igrom u obrani i brzim kontrama, osobito preko krila Ane Vrančić i Marije Gudelj, Ljubušanke su punile mrežu gošći, a da na vratima Tuzlanki nije bila raspoložena Ivana Rajković prednost domaćina bila bi i veća. Na odmor se otišlo s velikom prednošću domaćina 24:12, pa je drugo poluvrijeme trebalo „odraditi“.

Kada su Ljubušanke početkom nastavka povećale prednost na četrnaest razlike (26:12) činilo se da će gošće doživjeti pravu katastrofu. Međutim, nešto opušteniju igru Izviđača u nastavku iskoristile su gošće koje su postupno smanjivale razliku zahvaljujući ponajviše Matei Šumelj i Admiri Zvekić, a pridodale su se i Damjana Bošnjak i Marijana Trbojević.

Trener domaćina Ivan Lovrić u nastavku je uveo i igračice s klube koje su pružile vrlo dobru igru, osobito Kata Miočević i Zora Kraljević.

Kroz cijelu utakmicu igru Izviđača vodila je Kristina Barišić, a ne treba izostaviti ni standardno dobre Mariju Boras i Josipu Tomić.

Na kraju je Jedinstvo uspjelo smanjiti na „podnošljiv“ poraz 38:30.

Za najbolju igračicu utakmice proglašena je Admira Zvekić (Jedinstvo), a za najbolju igračicu Izviđača proglašena je Kristina Barišić.

Kod Izviđača najefikasnije su bile Ana Vrančić i Marija Boras s po osam postignutih golova, Marija Gudelj zabila je sedam, Josipa Tomić, Kata Miočević, Kristina Barišić, Andrea Papac i Zora Kraljević po tri, a vratarka Ivana Petrović imala trinaest obrana. Kod gošći su Matea Šumelj i Admira Zvekić zabile po devet, Damjana Bošnjak i Marijana Trbojević po četiri, dok je vratarka Ivana Rajković „skinula“ osamnaest udaraca.

Sedmerci: Izviđač 5(2), Jedinstvo 3(2).

Isključenja: Izviđač 4.minute, Jedinstvo 12.minuta

IZVIĐAČ – JEDINSTVO 38:30 (24:12)

IZVIĐAČ: Petrović (13 obrana) Prskalo, Vrdoljak, Miočević 3, Vrančić 8, Gudelj 7,Boras 8, Kraljević 3, Tomić 3, Papac 3, Barišić 3.
Trener: Ivan Lovrić.

JEDINSTVO: Rajković (18 obrana),Škapur 1,Markelić 1,Saletović 1,Tadić,Bošnjak 4, Petrović 1, Ibrahimović, Zvekić 9, Šumelj 9, Antunović, Trbojević 4.
Trener: Elmir Grabčanović.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški