Rukometašice Izviđača upisale pobjedu nad Knežopoljkom iz Kozarske Dubice

Rukometašice Izviđač Central osiguranja pobjedom nad Knežopoljkom iz Kozarske Dubice došle su do svoje četvrte pobjede u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Prvi desetak minuta ekipe su bile izjednačene, uglavnom igralo se u ritmu „gol za gol“ (5:5. 11. minuta). Nakon 11.minute uslijedio je period u kome su domaće rukometašice postizale pogotke kao na traci, a gošće su nisu mogle pogoditi mrežu, odlične na vratima Izviđač, Ivane Petrović. Serijom 9:0 „Skautice“ su u 19.minuti stigle do rezultata 14:5.

Trenerica Josipa Tomić iz igre je povukla svoje glavne adute i uvela mlade snage što su gošće iskoristile i do poluvremena smanjiti zaostatak na tri pogotka (17:14).

U drugom poluvremenu gošće su uspjele čak poravnati rezultat (20:20, 42. minuta), tako da su u igru morale udarne domaće snage. Vrlo brzo domaće rukometašice stižu do četiri gola prednosti (25:21, 50. minuta), da bi u 58. minuti prednost narasla na sedam pogodaka (31:24).
Na koncu „Skautice“ su slavile rezultatom 33:27.

Matea Nosić je prednjačila efikasnošću kod rukometašica Izviđača s devet pogodaka, po pet pogodaka postigle su Marija Bilić i Ana Vrančić a po tri Kata Miočević, Iva Grbavac i Matea Šumelj. Ivana Petrović obranila je trinaest šutova od toga i četiri sedmerca.

Kod rukometašica Knežopoljke najviše pogodaka postigla je Ljiljana Često devet, Lara Stanić je postigla sedam. Sandra Šarenac imala je dvanaest uspješnih obrana.

ŽRK Izviđač Central osiguranje – ŽRK Knežopoljka 33:27 (17:14)

ŽRK Izviđač: Petrović, Martina Šumelj, Matea Šumelj 3, Prskalo 1, Miloš 2, Vrančić 5, Miočević 3, I. Grbavac 3, Nosić 9/1, Skoko, Bilić 5/1, Boras, Brkić 2/2, B. Grbavac.
Trener: Josipa Tomić.

ŽRK Knežopoljka: Šarenac, Pralica, Ćesto 9/2, Biga 3, Stanić 7/1, Vokić 1, Burazor, Subotić 2, Krivda, Rokić 3/1, Sumajstorčić, Hodak 2, Kovačević.
Trener: Bojana Pralica.

Sedmerci: Izviđač 4/4, Knežopoljka 8/4.
Isključenja: Izviđač 10 minuta, Knežopoljka 10 minuta.

ŽRK Izviđač