Rukometaši Izviđača poraženi u Našicama u trećem kolu SEHA lige

Rukometaši Izviđača su u Našicama doživjeli treći poraz u natjecanju Seha – Gazprom lige. Prvi 20- tak minuta utakmice nije naslućivalo ovako visok poraz „Skauta“, naprotiv izgledalo je da bi „Skauti“, podržani gromoglasnim navijanjem od od 10-tak “Skauta” na tribinama, mogli doći do „cijelog plijena“. Napomenimo da je desetak navijača Izviđača “prevalilo” put od 900-tinjak km da bi podržalo svoje ljubimce.

Obrana je funkcionirala odlično, a napad iako je malo „štekalo“, bio je na visini. Prednjačio je nezaustavljivi Josip Šarac koji je u prvih 30 minuta „zabio“ 8 „komada“. Kako je igra odmicala prva postava „Skauta“ je posustajala sto domaći koriste i prave preokret i vodstvo Izviđača od 12:10 do poluvremena preokreću u svoju korist (18:15).

Utakmica je odlučena u prvih 3-4 minuta nastavka kada su domaći rukometaši serijom 4:1 došli do šest pogodaka viška i nakon toga rutinski utakmicu priveli kraju. Na koncu bilo je previsokih 10 pogodaka razlike za domaće što objektivno gledajući nije odraz stanja na terenu.

„Skaute“ je predvodio odlični Josip Šarac s 11 golova, dok je kod Nexea najučinkovitiji bio Vedran Zrnić s 10 pogodaka.

Osvrt na utakmicu dali su njeni akteri:

Trener Nexea Zdenko Kordi:

„Imali smo dobar pristup danas i pokazali zajedništvo. Igrali smo puno bolje u obrani i napadu gdje smo uspjeli zabiti više golova nego u prve tri utakmice ove sezone“.

Igrač NEXE-a Marin Sakić ističe kako je pobjeda dobra za samopouzdanje:

„Ova pobjeda donijet će nam samopouzdanje. Mislim da rezultat nije realan jer je Izviđač odlična ekipa. Dali sve od sebe da slomimo njihov otpor, a istovremeno smo se držali taktičkih zamisli koje je trener postavio pred nas uoči susreta.“

Trener Izviđača, Zdenko Grbavac kaže kako je ovaj poraz dobra škola:

„Mlada smo ekipa i SEHA Gazprom liga je za nas škola. Danas smo pokazali da znamo igrati dobar rukomet, ali to nije bilo dovoljno protiv iskusne ekipe NEXE-a“, rekao je Grbavac, a najbolji igrač Josip Šarac dodao kako danas nije bio njihov dan:

„Danas sam pokazao što mogu, no to nije bilo dovoljno. Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača. Danas nije bio naš dan. Možemo mi puno bolje“, zaključio je Šarac.

Izvidjac.com