Zaboravljeni branitelji više nikada neće biti “Zaboravljeni”! Ovu se rečenicu ne bi osudili izgovoriti danas u 10 sati, kada smo započeli s blokadom graničnog prijelaza Bijača.

Do nas je stigla informacija kako su u Federalnom parlamentu primili naše izaslanstvo, to je već bio mali pomak, ali, poučeni dosadašnjim iskustvom, nismo im vjerovali, već smo započeli s realizacijom dugoročne blokade graničnog prijelaza. Prema nama su već krenuli kamioni sa šatorima, koje smo namjeravali razapeti ispod nadvožnjaka cijelom širinom autoceste.

braniteljibijaca-13102016-1

Ljubuški Zaboravljeni čvrsto su odlučili dati do znanja cijeloj javnosti kako neće odustati, do ispunjenje svih njihovih zahtijeva.

Vijest je stigla kao grom iz vedra neba, nju je saopćio predsjednik UZB branitelja/boraca BiH Drago Grbavac. Ona je glasila da je Rezolucija branitelja ušla u Federalni parlament i da samo ostaju formalnosti oko formiranja skupina za njenu provedbu.

Oni koji nisu dovoljno upućeni što ta Rezolucija sadržava, samo ukratko kažimo ovo:

“Svi branitelji, bez razlike koja su dosada braniteljska prava ostvarili, imaju pravo i na ratni dodatak, koji neće biti manji od najmanje mjesečne mirovine u Federaciji BiH.”

PROČITAJTEŠto su branitelji dogovorili sa ministrima ŽZH i kako je dogovorena ekipa za provedbu Rezolucije Branitelja

UZB Ljubuški