Razotkrivena kriminalna družina koja je u zadnjih nekoliko mjeseci provaljivala u vikendice

POSUŠJE – U posljednja tri mjeseca na širem području općine Posušje izvršen je veći broj provala u vikendice koje se nalaze u udaljenijim, rubnim mjestima općine (Vučipolje, Blidinje, Cerovi Doci), a pri izvršenju kaznenih djela uočen je isti modus operandi – počinitelji su u vikendice provaljivali služeći se pajserom ili sličnim predmetima, pri čemu bi na vratima ili prozorima pričinili veću materijalnu štetu, nakon čega bi u vikendici ispreturali stvari u potrazi za dragocjenostima.

U cilju rasvjetljavanja izvršenih kaznenih djela PU Posušje je zavela akciju kodnog imena “Vikendica”, a višemjesečni napori policijskih službenika rezultirali su rasvjetljavanjem ukupno trinaest /13/ kaznenih djela, i to osam /8/ kaznenih djela Teška krađa u pokušaju iz iz. čl. 287. KZ-a F BiH u svezi sa čl. 28. KZ-a F BiH, i pet /5/ kaznenih djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH.

Prošli tjedan slobode su lišeni I. I. (37) iz mjesta Potkraj, općina Široki Brijeg, i M. B. (26) iz mjesta Gradac – Tomilje, općina Posušje, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su I. I. (37) i M. B. (26) u protekla tri mjeseca provalili u ukupno trinaest /13/ vikendica, nakon čega su u svim vikendicama ispreturali stvari u potrazi za dragocjenostima – iz osam /8/ vikendica u koje je provaljeno ništa nije otuđeno, a iz pet /5/ vikendica su otuđene vrijednije stvari – televizori, alat, lovačka puška, kućni inventar i sl.

Nakon izvršene kriminalističke obrade nad osumnjičenima I. I. (37) je pušten na slobodu a M. B. (26) je predan Sudskoj policiji, budući da je za istim raspisana tjeralica temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu od 14. prosinca 2015. godine.

Nakon kompletiranja dokumentacije PU Posušje podnijeti će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. I. (37) te protiv M. B. (26) zbog osnova sumnje da su počinili osam /8/ kaznenih djela Teška krađa u pokušaju iz čl. 287. KZ-a F BiH u svezi sa čl. 28. KZ-a F BiH, i pet /5/ kaznenih djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH, navodi se u priopćenju Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info