RAZOTKRIVANJE: Od buke pevaljki, razornija je šutnja političara!

Koliko je zastupnika u općinskim vijećima, skupštini. Koliko je predsjednika, dopredsjednika tajnika i članova različitih stranki? Koliko je za predstojeće izbore kandidata na raznim listama u Ljubuškom i drugim trima općinama u našoj županiji.

Jeli itko od njih iznio svoj stav i stav politike koju zastupa u svezi sve veće ekspanzije pevaljki i s tim u svezi negativnih pojava u društvu?

Jeli itko upozorio na blagonaklono ponašanja državnih institucija spram te pojave i zatražio odgovornost?

Evo nekoliko nejasnoća:

Vlasnik objekta u kojem nastupaju pevaljke javno izjavi da njegov klub ima preko 30 zaposlenih Provjerama je lako utvrditi da iz tog objekta nema toliko prijava na mirovinskom i zdravstvenom. Ne samo da ih nema nego ih ni blizu nema. Jeli nadležna služba utvrdila o čemu se radi!? Jeli pokušala utvrditi? Jeli itko od političara službeno zatražio informacije s tim u svezi? Jeli itko od političara pokušao zaštititi djelatnike i zatražiti da im se uplate potrebni doprinosi i ono što im pripada?

Imaju li pevaljke potrebne papire, koje bi morale imati , i koje im u drugim mjestima traže? Imaju li ikakve papire koje bi trebale imati da bi legalno mogle nastupati, pogotovo ako dolaze iz druge države npr. Srbije. Je li ikada itko to kontrolirao? Jeli ikada itko od političara zatražio da se tu uvede reda da se i prema njima provode potrebne kontrola dozvola papirologije kao i nama.

KOGA SE ŠTITI A KOGA BI TREBALO ŠTITITI

Zna li policija točan naziv objekta ispred kojeg se pucalo? Ako ne zna kako to da ne zna? A ako zna, zašto u svom izvješću nije rekla naziv, da se točno zna kojeg, nego samo kažu na parking prostoru ugostiteljskog objekta koji se nalazi u Ulici Bartola Kašića u Ljubuškom. Baca li se time bacaju mrlja na sve ugostitelje?

Jeli se itko od političara javio i tražio da se zaštiti ostale ugostitelje koji uredno obavljaju svoj posao? Je li ih itko pokušao zaštiti od blaćenja i od nelojalne konkurencije?

Jeli policija trebala predvidjeti mogućnost incidenta i preventivno djelovati? Treba li čekati da se ne daj Bože desi veće zlo?

Mogu li maloljetne osobe tek tako boraviti u sitnim satima bez pratnje odraslih? Jeli itko od političara ikada zatražio da s e dosljednije provodi Zakon o javnom redu i miru, barem u dijelu koji se odnosi na maloljetnike, kako bi ih se zaštitilo dok ne bude kasno?

Koliko vlasnici objekata plaćaju pevaljkama a koliko općini i županiji? Jeli istina da pevaljkama daju i desetke tisuća maraka, a općini i županiji ništa ili neku siću?

Jeli ikada itko od političara zatražio od porezne uprave u Ljubuškom i njenog ravnatelja da kažu naplaćuje li se porez uopće takvima i kako se naplaćuje?

IMA LI ITKO TKO VIDI DUBLJE I DALJE OD SVOJE POZICIJE NA LISTI

Jadno je gledati političare koji na ove i slične pojave ne reagiraju, kao da se to dešava miljama daleko. I što je još gore, oni ne samo da ne reagiraju na ove i slične pojave, nego nas još maltretiraju sebeljubnim priopćenjima, u kojima govore s kim će koalirati tko će biti po redu na kojoj listi . Priopćenjima iz kojih se iščitava da za njih ne postoji nitko nego samo oni.

Možete li zamisliti situaciju da zlotvor provaljuje u kuću, siluje kćer, zlostavlja sina protjeruje majku ili radi druge nepodopštine a da se istovremeno domaćin kuće ponaša kao da toga nema, i da priča s kim je pio kavu s kim će piti rakiju s kim će ići u lov.

Ima li itko tko će svojom dosljednošću, jasnoćom i svojim radom dobivati glasove.

Ima li itko tko se ne oslanja na prodaju magle, PR , 100 KM demokraciju i sl.

Ima li itko tko će se početi ponašati bar malo drugačije tko shvaća da narod nije slijep ni glup?

Ima li itko tko će se bar malo založiti u zaštiti onih od kojih traži glasove i podršku?

SirokiBrijeg.info / Jure Krajević