Prvi u Hercegovini LED mjerači brzine postavljeni kod osnovne škole u Sovićima

GRUDE – Kod osnovne škole u Sovićima u općini Grude ovih dana pušteni su u rad LED mjerači brzine. Ovo su prvi mjerači ovakve vrste u Hercegovini, a postavljeni su prvenstveno kao preventivna mjera. Imat će veliki utjecaj na sigurnost cestovnog prometa, prvenstveno najugroženije skupine, djece.

“Bez ikakve sumnje možemo ustvrditi da će mjerači imati veliki utjecaj na sigurnost u prometu. Posebna vrijednost postavljanja ovih mjerača je preventivna mjera, najvažnija u cestovnom prometu. Preventivne mjere važnije su od korektivnih i represivnih. Ova preventivna mjera već funkcionira, to možete vidjeti na licu mjesta. Gotovo sto posto vozača usporava kada ih taj znak, koji je vidljiv i noću, upozori da su prekoračili brzinu”, rekao nam je Igor Pejić, inicijator projekta koji se nada da će i u drugim sredinama prepoznati učinkovitost mjerača:

“Ovo je prvi mjerač ove vrste u Hercegovini. To nam treba biti poticaj da ostvarimo slične projekte i u drugim mjestima, posebno onima gdje su ugrožena školska djeca.”

Nasatv.ba