PRONAĐENI KUPCI U ŠVEDSKOJ: Započinje zagarantiran otkup smilja od minimalno 5 KM po kilogramu?

NAPOMENA: Tekst je odraz nezadovoljstva jednog uzgajiča smilja koji je revoltiran na brojna obećanja i nadu koju su mu ponudili predstavnici vlasti prije godinu dana. Naravno ovaj tekst nije točan da će se smilje otkupljivati po cijeni od 5KM i tako da ne trebate tražiti nikoga tko će ga otkupljivati po toj cijeni. Samo u buduće znajte kako nema potrebe vjerovati svemu što političari govore i slušati lažne nade i obećanja kako bi pojedinci dobili na svojoj važnosti.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Smiljare su spasili eufeministi novog sluđivanja naroda Vesna Ćužić, Predrag Kožul, Miro Kraljević, Nevenko Barbarić i Zdenko Ćosić

Više nema neizvjesnosti koja je vladala uoči početka ovogodišnje berbe smilja, od ponedjeljka kreće zagarantirani otkupa a otkupna cijena ipak će biti kako je bilo zagarantirano, i to od minimalno 5 KM po kilogramu!?

U ovakvu najavu okončanja “smiljarske krize”, tijekom proslave 36. godišnjice Gospinih ukazanja koja se slavila u Međugorju, nisu mogli povjerovati niti najpesimističniji uzgajivači smilja, ali kako su garanciju za to dali “vjernici” iz prvih klupa Predrag Kožul, Vesna Ćužić, Miro Kraljević, Nevenko Barbarić i Zdenko Ćosić, čini se mukama je došao kraj?

(S)lijepo vjerujući što i priliči vjernicima, Veleposlanica BiH u Švedskoj (Stockholm) Vesna Ćužić nije odmarala, kao je u kolovozu 2016. Godine i obećala “potegla” je za rješenjem kojeg ona najbolje zna, čini se da je riješila plasman ulja u Švedsku. U tome su joj uvelike pomogli aktualni premijer u Vladi ŽZH Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević,načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić i Predrag Kožul, zastupnik u Domu naroda koji za “prezentaciju” proizvođača smilja iz Hercegovine gospodarskoj komori Švedske nisu žalili tisuće utrošenih maraka.

Nije izborna foskula!

Veleposlanica Ćužić je dokazano najbolji poznavatelj engleskog jezika na političkoj sceni, pa je u tom pravcu išao njezin angažman iako se nije snalazila u privatnom sektoru. Dogovorila je plasman ulja!? Njoj su najveće probleme stvarale bilanse stanja, bilanse uspjeha, još prije nego što je napustila “Dom Marija naša nada” nakon kojeg ju je komšija “(pro)gurao” u Švedsku.

Upravo zbog nepoznavanja financija u rješavanje “smiljarske krize” uključio se i gimnazijalac Zdenko Ćosić, aktualni premijer u Vladi ŽZH koji je svojim potezima pokazao da je brojnim gospodarstvenicima iz Hercegovine pametnije angažirati lošeg gimnazijalca nego vrsnog ekonomistu, čak i po cijenu da je njegova profesionalna kvaliteta obrnuto proporcionalna njegovim moralnim načelima. Ako zna prikriti minus u budžetu, sigurno će znati i porez u njihovim tvrtkama.

Naime, pored utroška novca za prezentacije uspio je ispregovarati dobru otkupnu cijenu smilja za proizvođače smilja iz Hercegovine.

Otkupnu centar obećao je Miro Kraljević aktualni gradonačelnik Širokog Brijega, Ševeđani su “fascinirani” zbog njegovih sposobnosti da i na najškakljivija pitanja odgovori kristalno nejasnim odgovorom kojim su svi zadovoljni sigurno bi bio uspješan menadžer u nekoj izdavačkoj kući, a ni njegovo viljuškarsko iskustvo nije za podcijeniti. Nesebično se ponudio kako će on vršiti pretovar suhoga smilja jer ipak, pohvalio se, kako on to najbolje zna, stjecao je iskustvo u jednoj propaloj farmaceutskoj firmi, u zasoku Pribinovići, u Širokom Brijegu.

Najveću vjerodostojnost otkupu ipak je dao Predrag Kožul koji je rekao kako on garantira da će u svojoj garaži u Njivicama vršiti destilaciju? Na to su Šveđani mogli samo slegnuti ramenima posebno kad su čuli da je mogao zgrnuti novce na svojim pumpama, ali nije jer nije imao prijavljenih djelatnika. Smiljari mu posebno vjeruju jer je s 50 osvojenih glasova na izborima preferencijama došao na gotovo 9.000 tako da sada više nema nervoze.

Više neizvjesnosti nema, dana riječ osoba s linka koji se nalazi u produžetku je ispunjena:

Veleposlanica Ćužić rješenje za hercegovačko smilje vidi u Švedskoj

p.s. dosta mi je više svega i vjerovanja u vas da ćete nešto napraviti za nas i svoj narod. Doveli ste me na plač i da gubim volju raditi pošteno.

Poštovani Sirokibrijeg.info, molim vas da objavite u potpunosti ovaj moj izljev frustracije i ogorčenosti.

s poštovanjem,

Normalna radnička obitelj, propalog smiljara