Kao što smo već i objavili, dosadašnja vlast je uvjerljivo pobjednik izbora na području Županje Zapadnohercegovačke.

Glasanje mrtvih, dodavanje glasova nakon zatvaranja birališta, poništavanje listića, napadi verbalni i fizički na promatrače, sudjelovanje promatrača u prevarama… samo su dio “folklora” od prodanih duša za sitne novce koji niti imaju ugled ni poštenje, a tu su na biračkim mjestima služili za takve stvari.

Na biralištima je bilo svega, a što vam može posvjedočiti svaki promatrač ili član izbornog povjerenstva koji je bio na svom izbornom mjestu.

Bilo pa prošlo, i tako u nedogled. Izlaznost manje od 50% osoba koje su imale pravo glasa je definitivno sramota za sve, pa i one koji nisu imali “muda” nakon četiri godine kukanja i prigovaranja pomaknuti se i doći na biralište, pa makar i listić napraviti ne važeći, a koji konstantno nešto prigovaraju kako im ne valja ovo, ne valja ono, a u stvari su sada pokazali kako su to obični glumci i lažu sami sebe.

Takav postotak je definitivno srmotan i za sve lokalne političare koji nisu u stanju bili afirmirati svoje sugrađane da nakon četiri godine odluče o njihovi sudbinama i da im pokažu koliko su bili dobri, a koliko ne. Nove osobe koje su kretale u “političke vode” nisu znale iskoristiti “svoj talent i želju” da pokažu svoje zalaganje i truda i dovedu ljude na birališta da im omoguće rješavanje zajedničkih problema i stvaranje nekih novih pozitivnih projekata i rješenja na dobrobit sviju, a koje su predstavljali kroz svoje kampanje.

Sve u svemu, svi ti koji su konstantno kroz ove četiri godine nešto prigovarali aktualnoj vlastii kojih ima jako puno u tih preko 50% koji nisu izašli na birališta,  a koji su ostali u kućama i kojima je bilo teško prošetati nekoliko metara i iskazati to svoje na zadovoljstvo su samo jedni “obični papci”, te se nadamo i vjerujemo kako im u narednim godina neće biti ništa bolje, nego što može gore! A svi oni koji su ispunili svoju građansku dužnost da će im naredne godine izabrani predstavnici znati odužiti na taj način da se pošteno i odgovorno bore za svakog tog birača koji im je dao ili nije dao povjerenje.

Svi koji niste na birališta izašli, a bili ste u mogućnosti, nemate pravo glasa kako vam je nešto loše u naredne četiri godine što se politike tiče. Kupite “prnje” i idite tamo gdje mislite da će vam biti bolje! Svi oni koji ste izašli i birali pojedine predstavnike, bili oni pobjednici ili ne, nastavite i dalje ukazivati probleme i zajedno s njima pokušajte ih rješavati.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info