Home Vijesti Crna kronika Prepravljanje ocjena u gimnaziji u Posušju: Saslušani svi podnositelji kaznenih prijava, prikupljena dokumentacija…

Prepravljanje ocjena u gimnaziji u Posušju: Saslušani svi podnositelji kaznenih prijava, prikupljena dokumentacija…

0
Prepravljanje ocjena u gimnaziji u Posušju: Saslušani svi podnositelji kaznenih prijava, prikupljena dokumentacija…
FOTO: Mili Marušić

S obzirom na veliki interes javnosti vezano za prepravljanje ocjena u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje na kraju školske godine 2016./2017. za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH dao je slijedeću izjavu:

“Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu je zaprimilo dvije kaznene prijave zbog prepravljanja ocjena u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje na kraju školske godine 2016./2017.

Dana 22.9.2017. godine PU Posušje prijavljen je v.d. ravnatelj Gimnazije fra Grge Martića Posušje Ante Jukić, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti.

Druga kaznena prijava podnesena je dana 29.9.2017. godine od strane dvadeset i jednog profesora Gimnazije fra Grge Martića Posušje. Putem punomoćnika profesori su Županijskom tužiteljstvu podnijeli kaznenu prijavu protiv v.d. ravnatelja Gimnazije fra Grge Martića Posušje Ante Jukića, županijske prosvjetne inspektorice Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Nade Đerek i ministrice toga ministarstva Ružice Mikulić.

Ministrica, inspektorica i v.d. ravnatelj prijavljeni su zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti, nesavjesnog rada u službi i krivotvorenja službene isprave.

S obzirom da istraga još uvijek nije formalno otvorena ista nije niti mogla stati. Trenutno se provjeravaju navodi iz kaznenih prijava, što može dovesti do donošenja odluke o neprovođenju istrage ili do otvaranja istrage. Zasigurno će se poduzeti sve radnje u pravcu provjeravanja svih navoda iz kaznenih prijava. S tim u vezi u Županijskom tužiteljstvu su u svojstvu svjedoka saslušani svi podnositelji kaznenih prijava, dakle, ukupno njih dvadeset i jedan. Pored toga prikupljena je i određena dokumentacija vezana za navode iz prijave. Iskazi svih ovih svjedoka, kao i dokumentacija ukoliko dođe do otvaranja istrage služit će kao dokazi u kaznenom postupku”.

Županijsko tužiteljstvo neće stati sa prikupljanjem dokaza sve dok se ne provjere svi navodi iz kaznene prijave, ali do najsitnijih detalja. Nakon toga će se moći donijeti odluka o neprovođenju istrage ili odluka o otvaranju istrage”, kazao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Povezane vijesti:

EKSKLUZIVNA DOKUMENTACIJA: Ministrica Mikulić cijelo vrijeme lagala! Sud nije naložio da se djeca puste u drugi razred

Što se događa u istrazi oko namještanja ocjena gimnazijalcima Posušja?

OTVORENO PISMO GIMNAZIJALACA IZ POSUŠJA: Drago Ministarstvo obrazovanja, oko nas se događa sramota

Priopćenje za javnost o događajima u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje

DI JE ZAPELO: Do sada u sklopu istrage prepravljanja ocjena učenicima iz Posušja saslušana tek četiri profesora

VIDEO: Ministrica Mikulić umalo dobila slom živaca pred učenicima u Posušju

VIDEO: Oglasila se ministrica Mikulić oko prosvjeda učenika iz Posušja

Posuška revolucija: Zbog “jediničara” cijela škola u štrajku

SirokiBrijeg.info