LJUBUŠKI – Luka Kravić, učenik 8. razreda Osnovne škole Marka Marulića, jedan je u nizu talenata koji je iznjedrio ljubuški kraj. Radi njega i promocije njegove druge knjige “Veseli semafor”okupili su se holu škole brojni Ljubušaci kako bi mu pružili potporu u njegovom daljnjem radu i pisanju.

Ravnatelj škole Davorin Medić ovom prilikom je izrazio ponos i zadovoljstvo što u svojoj školi ima ovako mladog i pametnog učenika.

“Zaista je zadovoljstvo naći se pred ovakvim skupom i progovoriti o knjizi koja zrači radošću i veseljem jednog mladog, ali u pjesmama zrelog čovjeka koji radosno kreće u život.” kazao je Mate Grbavac, recezent u uvodu te rekao nešto više o pjesmama. “Lukine pjesme su pune radosti i veselja, razigrane su, to su pjesme mladosti koja hrli u život. On je pun snova želja, prošla je godina dana od prve zbirke i osjeća se Lukin napredak, korak naprijed gdje je proživio teme i način na koji priča. Postao je majstor stiha i svladao ritam i melodiku. Nema tuge u njegovim pjesmama. Ima ljudi koji vječito zrače radošću, a Luka je takav i ja bi ga zamolio da takav i ostane.” rekao je Grbavac.

“U raznolikom spektru aktivnosti i događaja koje smo organizirali tijekom proteklih godina od obnoviteljske skupštine, nastojali smo ponajprije podršku davati Ljubušacima, stoga nam je velika radost i večeras podržati našeg mladog Ljubušaka Luku Kravica kome ovom prilikom čestitam na novoj knjizi” rekla je Ivana Barišić u ime nakladnika HKD Napredak te izrazila nadu da će i mlađi slijediti Lukin primjer i odvažiti se na umjetnički izričaj te će nastaviti tradiciju, ponosno promovirajući svoj kraj i ljude, kako bi na taj način pridonijeli njegovoj prepoznatljivosti.

Same riječi pohvale na promociji za Luku su imale njegova razrednica Jakica Milas i učiteljica Natalija Matijašević.

Na koncu promocije obratio se i sam autor koji se zahvalio svima koji su mu bili potpora u izdavanju knjige, kao i prijateljima iz razreda i Glazbene škole te svima koji su došli u ovako velikom broju.

“S prvom knjigom napravio sam korak, a s ovom drugom sam nastavio hodati. Vidjet ćete čitajući knjigu da su se teme promijenile. Ova knjiga je nešto drugačija od prve, vidjet ćete i moje ilustracije. Kad budete čitali knjigu vidjet ćete da su pjesme postale izražajnije i opširnije, ali sam nastavio pisati u razigranom i opuštenom tonu crpeći ideje s ljudima s kojima se družim.” rekao je Luka.

Ovu promociju dodatno su uljepšali Lukini prijatelji koji su recitirali njegove pjesmice kao i učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Više fotografija možete pronaći na: LJportal.com