POZIV RODITELJIMA: Potpisivanje izjave preuzimanja na sebe odgovornost za svoje dijete

VAŽNA OBAVJEST ZA RODITELJE HNŽ-a i ZHŽ-a

Poštovani,

Mi roditelji okupljeni oko Inicijative koja zahtijeva normalno školovanje za našu djecu, želimo zajedničkim snagama, organizirano i smisleno zaštiti prvotno i neotuđivo pravo svakog roditelja na odgoj svoga djeteta koje nam je dao Bog i Ustav od pokušaja svih onih koji nam ovo pravo žele oduzeti preko korona mjera.

Mnogi od nas se ne slažu sa mjerama koje se trenutno provode u javnim školama, a koje se kose sa našim pravom i zdravim razumom.

Svjesni smo i da su ravnatelji i nastavno osoblje pod izuzetnim pritiskom i odgovornošću koje im je nametnulo Ministarstvo obrazovanja glede pridržavanja propisanih mjera da se ne bi narušilo psiho-fizičko zdravlje djece.

Stoga, kako bismo otklonili tu vrstu pritiska i odgovornosti sa ravnatelja i prosvjetnih djelatnika, pozivamo prvenstveno Vas roditelje da nam se pridružite u ovim razumnim zahtjevima, te potpisivanjem izjave preuzmete na sebe odgovornost za svoje dijete.

Stoga Vas obavještavamo da ćemo u srijedu, 23. rujna istovremeno u svim školama, u općinama u ŽZH-u i HNŽ-u početi sa dijeljenjem izjava o odgovornosti.

Ova akcija će trajati 23. i 24. rujna 2020. godine.

Prvi dan roditelji članovi ove inicijative dijeliti će izjave o odgovornosti djeci ispred škola, a drugi dan roditelji koji potpišu izjave trebaju sutra vratiti potpisane izjave volonterima koji će biti ispred škole.

Glavne točke u izjavi o odgovornosti su:

Da djeca ne budu obvezna nositi maske, nego da to bude stvar izbora

Da se uvede normalan oblik nastave bez podjela na grupe i bez socijalnog distanciranja, pazeći pri tome na higijenu unutar škole

Da djeca imaju pravo izaći iz učionice za vrijeme odmora

Da se roditeljima omogući nesmetan pristup školi i djetetu bez prethodnih najava, kao što je bila praksa prethodnih godina

Da se ukine mogućnost izolacije učenika u slučaju uočavanja simptoma bolesti (u izdvojenu prostoriju, jer takav postupak može ostaviti psihološke posljedice na dijete, a na poziv se svaki roditelj može promptno odazvati). Protivimo se i tome da cijeli razredi idu u izolaciju u slučaju pojave zaraženog učenika.

Da se ukine svakodnevno mjerenje temperature kao nepotrebno uznemiravanje djeteta i insinuacija na bolest – s mogućim placebo učinkom.

Da se prestane sa online nastavom u bilo kakvom obliku (parcijalnom ili cjelovitom u slučaju izolacije cijele skupine ili razreda)

Samu izjavu možete preuzeti na ovom linku:

https://bit.ly/3hKzOp5

Potpisanu izjavu nam možete uslikati ili skenirati te nam poslati na inicijativaroditelja@gmail.com

Dragi roditelji, potpisivanjem ove izjave o normalnom školovanju i preuzimanjem odgovornosti za svoje dijete, mi roditelji utjecat ćemo na mogućnost provedbe njenog sadržaja i ona će biti osnova za našu pravnu borbu putem odvjetničkog tima ako za to bude potrebe.

Ukoliko se neki roditelj želi priključiti ovoj akciji djeljenja izjava ispred škole, neka se javi na telefonski broj jednome od naših koordinatora zbog rasporeda preuzimanja izjava.

Za HNŽ:

Za Čitluk -Tel.broj:063/360-936

Za Mostar – Tel.broj:063/803-896

Za Stolac – Tel.broj:063/468-125

Za Čapljinu – Tel.broj:063/360-936

Za ŽZH:

Za Široki Brijeg – Tel.broj:063/350-792

Za Ljubuški – Tel.broj:063/401-123

Za Grude – Tel.broj:063/973-576

Za Posušje – Tel.broj:063/362-014

Inicijativa roditelja: Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci