Posušje: Usvojen Proračun za 2016. u iznosu od 6.240.000,00 KM

Dana 23. prosinca u općinskoj vijećnici Posušje održana je posljednja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Za istaknuti je svakako 3. točku koja se odnosi na prijedlog proračuna za sljedeću godinu.

Nakon podnošenja amandmana i provedene rasprave, Proračun za 2016. je i usvojen te iznosi nešto više od 6.240.000,00 KM. Detaljni prikaz Proračuna uskoro će biti prikazan i na općinskim stranicama Općine Posušje.

Od ostalih točaka Dnevnog reda, a vezano uz općinski Proračun, navedimo kako su vijećnici usvojili i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna općine Posušje za 2015. godinu, te Prijedlog Odluke o izvršenju proračuna općine Posušje za 2016. godinu.

Također, usvojen je prijedlog Programa rada Općinskog vijeća općine Posušje za 2016. godinu i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju predškolske ustanove Dječji vrtić „Bajka“.

I ova sjednica bila je popraćena vijećničkim pitanjima upućenim Općinskom načelniku i njegovim pomoćnicima.

Tako izdvajamo pitanje vezano za postavljanje nadzornih kamera ispred osnovne škole u Posušju, te ono vezano uz kapitalne projekte u 2016.

Načelnik Branko Bago kazao je kako je u planu postavljanje video nadzora na ovaj školski objekt u sljedećoj godini, i najvjerojatnije će se radovi izvoditi paralelno s rekonstrukcijom sanitarnih čvorova. Vezano uz kapitalne investicije načelnik je istaknuo nekoliko planova: Proširenje Graničnog prijelaza Osoje, izgradnja pročistača u vodovodnom sustavu akumulacije Tribistovo, izgradnja kružnog toka na Trgu Ivana Pavla II. (raskrižje ispod crkve) te uređenje prostora oko stadiona. Također je naglasio kako će dinamika realizacije ovisiti o prihodovnoj strani općinskog proračuna.

Općina Posušje