Posljednji pozdrav: Napustio nas je kolega i prijatelj Mario Pinjuh

Postoje događaji i trenuci u životu u kojima ne možemo pronaći prave riječi, a riječi koje imamo i izustimo ne govore dovoljno. Trenuci u kojima su tišina i tupi osjećaj boli najjasniji simboli praznine koja je nastala. Danas zaboravljamo novinarsku objektivnost i sve norme struke.

Danas, u subotu 12. rujna 2020. godine zatekla nas je izrazito tužna vijest. Naš dragi kolega Mario Pinjuh preminuo je u 31. godini života.

Nažalost, smrt nam je još jednom pokazala kako nam lako iz života može oduzeti one koje volimo, kako lako možemo ostati bez bliskih i dragih ljudi. Naš kolega Mario bio je svestrana i velikodušna osoba. Bio je čovjek za kojega možemo reći da je, bez obzira na to što po struci nije bio novinar, istinski uživao u novinarstvu i davao se u potpunosti.

Energičan i uvijek pun ideja, neprestano je bio u potrazi i radu na novoj temi, razmišljajući o tome što je aktualno, s kime bi se moglo razgovarati ili o čemu bi se mogla napraviti nova priča. Svojom energijom i vedrinom podizao je i cijeli tim, a njegovi trenuci opuštenosti i dosjetke i humor karakterističan samo njemu, nerijetko su bili dovoljni da u sekundi poprave dan. Kreativnost i znanje rado je prenosio na mlađe kolege i njegov vedar duh zauvijek će biti prisutan u redakciji portala Jabuka.tv.

Osim novinarstva kojim se bavio na portalu Jabuka.tv i na Radiopostaji Mir Međugorje, Mario je bio veliki zaljubljenik u folkor, a bio je vrlo angažiran i na lokalnoj razini u svom naselju Mokro, što ga je također jako ispunjavalo. U svemu što je radio, prije svega, bio je prijatelj i kolega na kojega ste se mogli osloniti.

I sve ovo govori nam da je gubitak Marija prevelik za sve nas.

Bolest s kojom se borio posljednjih mjesec dana ipak je bila prejaka i prerano se opraštamo od našeg Marija. Cijela redakcija portala Jabuka.tv obitelji, rodbini i svima koji su poznavali Marija izražava iskrenu sućut.

Ne preostaje ništa drugo nego reći: Dragi Mario, počivao u miru i neka ti zemlja bude laka! Nedostajat ćeš nam!

Posmrtna povorka kreće u nedjelju, 13. rujna u 17 sati ispred mrtvačnice Podjela. Obitelj će od 16 sati primati sućut u mrtvačnici. Pokop će održati na rimokatoličkom groblju Podjela, u Širokom Brijegu, a sveta misa služit će se tijekom pokopa.

Biografija:


Mario Pinjuh rođen je 5. svibnja 1990. u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Mokrom, odnosno I. Osnovnoj školi u Širokom Brijegu, a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru završio je studij hrvatskog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti. Svoju novinarsku karijeru započeo je na Običnom radiju, potom je nastavio na RTV Herceg-Bosne, a posljednje dvije godine bio je zaposlen na Radio postaji Mir Međugorje. Također, u posljednje dvije i pol godine bio je suradnik portala Jabuka.tv.

Bio je dugogodišnji istaknuti član KUD-a “Mokro”, a surađivao je i s drugim kulturno-umjetničkim društvima. A uz to bio je i član Udruge hrvatskih amaterskih kulturno – umjetničkih društava (UHAKUD) u BiH. Na lokalnoj razini obnašao je dužnost tajnika Vijeća MZ Mokro, a proteklih godina bio je jedan od glavnih organizatora večeri folkora “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom.

Dragi prijatelju i kolega, puno ćeš nam faliti. Faliti će nam tvoj vedri duh koji će uz nas i dalje ostati. Hvala ti na svemu i svim lijepim trenucima koje smo proveli s tobom. U ime ekipe portala SirokiBrijeg.info upućujemo obitelji našeg prijatelja Maria izraze sućuti i poštovanja. Prijatelju naš, neka ti je laka zemlja hrvatska. Počivaj u miru Božjem.