“Poskoci” juniori i seniori nastavljaju dominacijom, odnijeli tri medalje i pehar za ekipni uspjeh

Na taekwondo prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore i seniore koje se u nedjelju 18.10.2020. godine održalo u Areni Zenica na tri borilište nastupio je i taekwondo klub “Poskok” iz Posušja. Posuški klub je predstavljalo pet natjecatelja koji su se izborili za 3 medalje i pehar za ekipni uspjeh.

U uzrastu seniora i seniorki nastupili su Sara Grubišić (seniora do 67 kg) i Karlo Galić (senior do 87 kilograma) koji su ostvarili stopostotni učinak osvojivši 2 zlatne medalje i pehar za ekipno drugo mjesto u seniorsko poretku.

U juniorskoj konkurenciji do 73 kilograma nastupila su tri posuška borca a Ilija Jukić je ostvario najbolji uspjeh osvojivši srebrnu medalju. Ilija je nakon polufinale borbe i ozljede zbog nedopuštenog udarca šakom u glavu predao finalu borbu. Matej Bešlić i Marko Jurišić u istoj kategoriji izgubili su u borbi za medalju.

“Nakon preduge pauze od 7 mjeseci vratili smo se napokon na sportsko borilište, ovaj put sa puno manjom ekipom od uobičajene prakse gdje nastupio sa 30tak boraca. Ovo je bila jedna nova situacija gdje smo praktički bez probe otišli sa najiskusnijima i najstariji a i napravili odličan rezultat. Svi su borci dali sve od sebe a posebno kvalitetno su borbe odradili Sara i Karlo koji iako još nisu u punoj formi odradili su taktički i pametno i pobijedili favorite u njihovim kategorijama. Sari je ovo ujedno i prvi nastup u seniorsko konkurenciji što još više uvećava njezin uspjeh. Karlo uz fakutetske obaveze i posao jako malo vremena ima za trening ali njegov napredak je vidljiv iz dana u dan. Ilija Jukić je nažalost zbog ozljede morao predati finalnu borbu te se zadovoljiti srebrnom medaljom. Mi nastavljamo sa još jačim pripremama za europsko seniorsko prvenstvo do 21 godine na kojem planiramo nastupiti ukoliko situacija dopusti održavanje istog”- kazao je na kraju Petar Boban, trener taekwondo klub “Poskok” iz Posušja.

SirokiBrijeg.info