“Poskoci” na 1. Split openu zabilježili povijesne rezultate!

U subotu 30.09.2017. godine u splitskoj „Spaladium areni“ održalo se međunarodno taekwondo natjecanje „1. Split open“ memorijalni turnir za poginulog hrvatskog branitelja Gorana Kliškića, koji je i sam trenirao taekwondo. Natjecanje je bilo namijenjeno svim uzrastima u sportskoj borbi te u disciplini „kick“ za najmlađe sportaše. U „Areni“ se okupilo više od 300 natjecatelja iz 27 klubova sa prostora Bosne i Hercegovine i Hrvatske a taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja predstavljalo je 12 natjecatelja u kadetskim i juniorskim kategorijama sportske borbe.

„Poskoci“ su na ovom natjecanju dali sve od sebe i tehnički su osvojili sve što se realno moglo osvojiti. Od njih dvanaest koji su nastupili na „1. Split openu“ osam ih je osvojilo zlatne medalje, jedan srebrnu i troje brončane. U sveukupnom ekipnom poretku „poskoci „ su zauzeli treće mjesto iza prvoplasiranog „Marjana“ iz Splita i drugoplasiranog „Oriona“ iz Zagreba. U ekipnom poretku kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki „B“ do crvenog pojasa zauzeli su prvo mjesto, a u kategoriji juniora i juniorki „A“ (crveni i crni pojasevi) zauzeli su ekipno drugo mjesto. Za najbolje borce u svojoj konkurenciji proglašeni su Igor Gavrić (-53kg) u kategoriji kadeta „B“ i Marko Đerek (+78 kg) u kategoriji juniora „B“.

Osim njih zlatne medalje na ovom natjecanju osvojili su kadeti „B“: Mate Biško (-57 kg), Luka Bašić (-45 kg), Ilija Jukić (-49 kg) i Sara Grubišić (+59 kg), te junior „B“ Mate Dragoja (-59 kg).

U kategoriji juniorki „A“ do 55 kilograma nastupila je Ružica Crnogorac i sa dvije dominantne pobjede osvojila također zlatnu medalju.

Matej Bešlić je nastupio u kategoriji kadeta „B“ do 53 kilograma gdje je u finalnoj borbi izgubio od klupskog kolege i osvojio srebrnu medalju. Porazima u polufinalnim borbama broncama su morali se zadovoljiti David Bašić, Luka Landeka i Slavo Jukić.

Na ovo natjecanje posuške borce vodili su treneri Mihaela Senjak, Danijel Boban i Petar Boban uz podršku i pomoć vjernih roditelja.

“Ovi rezultati pokazuju da se u našem klubu radi dobro i sustavno, iz vikenda u vikend nastupamo i ostvarujemo jako dobre rezultate. Imamo sjajnu ekipu kadeta i juniora koji se još uvijek uigravaju i izgrađuju te je pred njima jako puno posla dok ne postanu kompletni ljudi a onda i borci i sportaši. Svi oni treniraju svakodnevno u skladu sa njihovim mogućnostima i drugim, prije svega školskim obavezama i pokazuju konstantan napredak. Nekoliko njih je svojim znanjem i sposobnostima već spremno zakoračiti u veće kategorije te će se u nastavku sezone aktivno pripremati za polaganje crvenog pojasa. Ovo natjecanje nam je poslužilo i kao kontrolno za naše juniore David Bašića i Ružicu Crnogorac koji se pripremaju za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu a ovdje su imali priliku se suočiti sa nekima od najboljih boraca iz Hrvatske. Ružica je pokazala svoju dominaciju u ovoj kategoriji dok David još nije ušao u pravu formu te ih oboje još čeka puno posla u narednih mjesec dana. Oni će već sljedećeg vikenda nastupiti na dosta jakom natjecanju u Zagrebu zajedno sa seniorima iz našeg kluba. Pozivam sve one koji vole borilački sport i žele dobiti priliku da se dokažu i ostvare kroz sportske rezultate da nam se priključe i budu spremni na rad i disciplinu ali i druženja , putovanja na natjecanja i dobru klupsku atmosferu, a onda se nadamo uz malo sportske sreće da će netko iz naših krajeva nastupiti na nekoj budućoj Olimpijadi. U klubu trenutno trenira više 150 djece u Posušju te u sekcijama „Kočerin“ i „Vir“, poručio je trener TKD “Poskoka” Petar Boban.

SirokiBrijeg.info