Popis djelatnika MUP-a ŽZH protiv kojih je zatraženo pokretanje istrage

Zbog niza kriminalnih radnji oko postavljanja Miroslava Galića iz Posušja za načelnika Odjela kriminalističke policije ZHŽ, kao i na pozicije, koje su prethodile, od Milenka Madunovića, v.d. ravnatelja policije ZHŽ, je zatraženo da pokrene postupak istrage i podnese protiv odgovornih osoba izvještaj Tužiteljstvu ZHŽ i, također, kaznene prijave.

Isti zahtjev je upućen glavnoj tužiteljici Tužiteljstva ZHŽ Vesni Ćavar, koja mora otvoriti postupak istrage i procesuirati evidentne kriminalne radnje u MUP-u ZHŽ, instituciji sigurnosti i mira, a ne organiziranog kriminala, kojeg otkrivaju mediji, dok Krim policija zijeva i lakira nokte, piše Ljubuski.info.

Sadašnje stanje u MUP-u je samo recidiv rada unatrag 20 godina. Upravo je Miroslav Galić reprezentativna osoba i pravomoćno osuđena za teška kaznena djela.

Napraviti kazneno djelo u MUP-u je kao reći “Dobar dan”.

miroslavgalic26022016

Zbog toga što je Miroslav Galić nezakonito postavljen na mjesto namještenika MUP-a ZHŽ, nakon pravomoćne presude za milijunski kriminal u vremenu kušnje s čime su svi bili upoznati, zatražena je istraga protiv:

Željka Jukića, pomoćnika ministra u Sektoru administracije;
– Ante Mišetića, bivšeg šefa Kadrovske službe;
– Gordana Bradvice, bivšeg ravnatelja policije;
– Ivice Gašpara, bivšeg ministra MUP-a.

Postavljanje M. Galića za načelnika kriminaliteta policije

Zbog toga što je Miroslav Galić nezakonito u siječnju 2013. godine postavljen za načelnika PU Posušje i u svibnju 2015. godine za načelnika Krim policije MUP-a ZHŽ, a sudionici su znali za njegove pravomoćno presuđena kaznena djela, zatražena je istraga protiv:

Željka Jukića, pomoćnika ministra u sektoru administracije;
Željka Naletilića, tajnika MUP-a;
Zdravka Borasa, bivšeg ministra MUP-a;
Zorana Galića, bivšeg ravnatelja policije;
Ingrid Miloš, šefice Kadrovske službe;
Milenka Madunovića, trenutačnog v.d. ravnatelja policije MUP-a ZHŽ;
Zdravka Borasa, sadašnjeg ministra MUP-a ZHŽ.

Kulminacija stanja u MUP-u je dovela do toga da (ne)odgovorni sami sebe zbog nezakonitog rada moraju istraživati i procesuirati.

Ljubuski.info