POLICIJSKE PRIČE IZ MUP-a ŽZH: Što se to dijeli? Svi kao neki inspektori!

Dok vlada Korona, ponovno proglašenje pandemije u BiH, kada svatko strepi što će biti, racionalno se troši, planira, strahuje, naša Županije se razbacuje.

Dok velikom broju prosvjetnih djelatnika i administraciji se skida s plaće s kojom se neda na kraj ni iluzionistima, MUP-u se dijeli.

Što se to dijeli?

“Pa dijele se plaće i to visoko pozicioniranim (hrabrim) policajcima koji su bježali u 13 sati s posla u vrijeme Koronakrize, a tako jednostavno sebi su upisali do 16 sati, odnosno nagradili su se s tri sata gratis, koji nisu vidjeli terena ni blizi, koji nisu vidjeli niti jednog oboljelog, sada se nagrađuju” – govori nam dobro informirani izvor iz MUP-a ŽZH.

Naime, Komesar MUP-a ŽZH Milan Galić je donio Odluku o promicanju, na koju mu je Ministarstvo financija dalo suglasnost, iako nema para. Pa će tako biti dodjeljeni činovi samo 6 policijskih službenika s terena i to; 2 čina “stariji policajac” 25KM, 2 čina “narednik” oko 30 KM, te 2 čina “stariji narednik” oko 40 KM i to je sve za one sa SSS, one policajce iz rata, one koji su cijelo vrijeme bili na terenu, ugrožavali sebe i obitelji dajući maksimum. Dok su okolne države nagrađivali svoje, evo ovi im sada mažu oči.

A pazite sad, za one kacelarijske uhljebe 4 čina “mlađeg inspektora” oko 150 KM, čak 12 činova “inspektor” oko 250 KM i 6 činova “viši inspektor” 350 KM.

Dakle, ima se može se, ili se možda nema, evo zaključimo sami. Tko je u komisiji i ko će sve dobiti činove slijedi…..

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info