Policijska uprava Grude intenzivnije počinje kažnjavati vozače koji svoja vozila nepropisno parkiraju

GRUDE – U posljednje vrijeme Policijska uprava Grude intenzivnije kažnjava nesavjesne vozače koji svoja vozila nepropisno parkiraju, doznaje portal Grude Online. Na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno, posebno na nogostupima, policijski službenici fotografiraju automobile na temelju čega dostavljaju kazne na adrese vlasnika vozila.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa ŽZH novčana kazna za nepropisno parkiranje iznosi 40 KM.

Iz PU Grude nam kažu da je ova mjera bila neophodna kako bi se promjenila svijest, i nekultura vozača koji parkiraju po nogostupima i time ugrožavaju druge sudionike u prometu, posebice pješake koji su zbog ovakvih prijestupa najugroženija kategorija.

Vozači svoje nepropisno parkiranje pravdaju nedostatkom parkirnih mjesta u središtu Gruda, međutim u većini slučajeva nije problem nemogućnost propisnog parkiranja već nekultura i bezobrazluk istih. Iz policije navode da im upravo najveći problem predstavljaju nepropisno parkirana vozila ispred ugostiteljskih objekata kada vlasnici žele da su u blizini svojih limenih ljubimaca.

Vlast u Grudama je prepoznala problem parkiranja pa je, uz postojeće, stavila u funkciju novi parking iznad duhanske stanice koji će uskoro biti asfaltiran.

Kad bi se s ulica sklonila vozila koja mjesecima stoje parkirana, a koja su van funkcije, kad bi javne službe i poduzeća posjedovale parking za svoje djelatnike i korisnike, i kad bi se osigurao adekvatan vid prijevoza koji povezuje cijelu Općinu, Grude bi zasigurno imale mnogo veći broj parkirnih mjesta što bi pridonijelo smanjenju broja nepropisno parkiranih vozila.

Grude-online.info