PIŠKIĆU – KAKIĆU: Nastava u ŽZH ipak odgođena do srijede

Jutros je ministrica obrazovanja znanosti kulture i sporta ŽZH Ružica Mikulić kazala za Radio Plus kako nastava u Županiji Zapadnohercegovačkoj neće biti odgođena i počinje u ponedjeljak (9. siječnja). Te poručila – “Niske temperature zasada neće biti razlog odgode, a za dalje ćemo vidjeti” – izjavila je “brižna” ministrica Mikulić.

No, nekoliko sati nakon toga uslijedio je “napad” od strane roditelja i sindikata kojima je stalo do zdravlja djece te je promijenila odluku i poručila kako ipak nastava u osnovnim i srednjim školama ŽZH se odgađa do srijede, 11 siječnja, a u slučaju da vrijeme se pokaže loše i dalje, postoji mogućnost odgode i cijeli tjedan.

I tako naša draga ministrica iz svog toplog doma mijenja svoje mišljenje svako nekoliko sati, a teško joj je bilo odmah reći od prve kako treba prvenstveno misliti na zdravlje naše djece, a nastavu odgoditi dok se temperature ne vrate u koliko tolika podnošljive uvjete.

Naime, jučer smo na našem portalu objavili anketno pitanje “Treba li odgoditi početak nastave?” i trenutno do zaključka ovog teksta u anketi je sudjelovalo preko 1200 građana Županije Zapadnohercegovačke i gdje je 1150 odgovora bilo za odgodu, odnosno njih 93%, a dok je za nastavak drugog polugodišta 9. siječnja glasalo 91 osoba, odnosno njih 7%.

Razmišljaju li političari poput običnih ljudi ili nad njima treba vršiti pritisak kako bi uvidjeli da neke stvari ne mogu funkcionirati baš kako se njima prohtje?

Sve u svemu, dobro je što je nastava sad zasad odgođena zbog niskih temperatura i najava meteorologa da će se ovakve klimatske prilike nastaviti i naredni tjedana, jer da je kojim slučajem došlo do nekih problema sa zdravljem djece više bi propustili nego tih nekoliko dana.

I bravo za rodite kojima je stalo prvenstveno do zdravlja njihovih školaraca i koji su rekli ministrici “da ne filozofira”!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info