Legendarni češki crtani film Pat & Mat:… a je to, snimat će se u krugu Duhanske stanice u Širokom Brijegu. Ovaj crtani film o dvojici majstora, koji neprestano pokušavaju nešto popraviti, stvoriti, preurediti je imao velik uspjeh u Europi.

U crtiću dva lika uvijek pokušavaju riješiti neki problem koristeći se raznim, obično neprikladnim alatima, što dovodi do još više problema. Ipak, na kraju par uspijeva riješiti problem na najneučinkovitiji mogući način.

Kako ekskluzivno saznajemo od redatelja Mareka Beneša i karikaturiste Vladimira Jiraneka u krugu Duhanske stanice će se snimiti više epizoda ovog crtića, a glavna tema su polivalentni sadržaji u krugu ovo kompleksa starog 107 godina.

U prvoj epizodi će Pat i Mat rušiti dio kompleksa, a skupocjeni klesani kamen će pretvarati u tampon za asfalt. Zatim će pozvati građane da slobodno dođu u kompleks i vade i nose, što se odnijeti može.

Crtić će imati i malo političke konotacije, gdje će isticati da je otuđenje kamena u privatne svrhe interes grada. Nebriga dvojca bez kormilara o stogodišnjem kompleksu Duhanske stanice će naprosto oduševljavat gledatelje. Dosadašnja prepoznatljiva glazbena tema koju je komponirao Petr Skoumal, će se zamijeniti Thompsonom: “Geni kameni”. Također, Pat više neće nositi žutu majicu, a Mat crvenu, već će obojica nositi odjelo kao ilustraciju korporatizma.

Novost je i da će likovi govoriti sofisticiranim naglaskom hercegovačkog krša.

Planirana je i knjiga s pričama o serijalu naslova: “Pat a Mat dokažou všechno” (Pat i Mat mogu sve).

Antonija Banožić / SirokiBrijeg.info

NAPOMENA: Tekst je satiričnog sadržaja koji aludira na intervju portala SirokiBrijeg.info sa gradonačenikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem….

AUDIO RAZOTKRIVANJE: Gradonačelnik Kraljević otkriva Tko što “rovari” po Duhanskoj stanici u Širokom Brijegu