ŠIROKI BRIJEG – Prozori polupani, vrata ne postoje, miševi i mišji izmet sastavni dio prostorija, radna temperatura 4 stupnja, presvlačenje u sanitarnim čvorovima umjesto u svlačionicama… Ne, neradi se ovdje od Duhanskoj stanici u centru Širokog Brijega nego o sportskoj dvorani Gimnazije fra Dominik Mandić u Širokom Brijegu.

Sada nećemo o politici i našem gledištu cjelokupne sutuacije, nego ćemo to ostaviti za naredu priču. Tako da danas samo objavljujemo Otvoreno pismo učenika širokobriješke gimnazije koje je preko portala SirokiBrijeg.info upućeno svim nadležnim institucijama, a koje potpisuje 225 učenika i profesora kako bi skrenuli njihovu pozornost na problem u koji je upala ova školska ustanova.

Otvoreno pismo učenika širokobriješke Gimnazije

Mi kao učenici koji pohađajamo širokobriješku Gimnaziju želimo istaknuti probleme koji se tiču školske dvorane.

Zbog kritičnog stanja u njoj, profesori tjelesne u zdravstvene kulture odlučili su prekinuti sa nastavom dok se ne stvore osnovni uvjeti za rad.

Dvorana ima 37 reflektora od kojih je 5 funkcionalno, svlačinonice nemaju vrata i većina nas je primorena presvlačiti se u sanitarnim čvorovima koji su nefunkcionalni i izvor su zaraza, bakterija i bolesti.

U dvorani nema grijanja u trebali bi održavati nastavu na 4C dok je optimalna temperatura za rad 16/17 C.

 

Prozori dvorane su razbijeni, a vrata uopće nema, kako na već spomenutoj svlačionici, tako niti na ulaz u hodnik dvorane.Također, miševi i njihov izmet postali su dio naše dvorane.

Navedene stvari su smo prioriteti koje bi trebalo riješiti.

Naš ravnatelj je rekao kako će problemi biti riješeni do drugog obrazovnog razdoblja, no u dvoranu nitko još nije ni kročio. Ravnateljica strukovne škole također ništa još ne poduzima iako dvorana pripada i njima.

Budući da mi učenici nemamo nikakvog utjecaja odlučili smo iznijeti sve gore navedene probleme preko portala SirokiBrijeg.info.

Slušamo kako će se sve riješiti no nitko ništa ne radi. a već je skoro veljača. Nadamo se da će problemi uskoro biti riješeni jer mi ovako više ne možemo.

Vaši gimnazijalci

Portal SirokiBrijeg.info zbog zaštite podataka maloljetnih osoba (učenika Gimnazije) prilaže svih 225 potpisa kroz zamućenu sliku i potvrđuje autentičnost istih.

Uskoro novi detalji oko ovog događaja…….