Bio sam na svetu Katu u svom Širokom Brijegu na skupu podrške obitelji nastradalog Mile Solde, sa ciljem da se raskrinka veo tajne prekriven oko ovog pitanja.

Sramota i strahota za sve vas gospodo koji niste jučer bili kod križa ,a mogli ste biti. Vama gospodo prosvjetni djelatnici, cijelo minstarstvo obrazovanja, vama sportski djelatnici dičnih klubova naših. Opet ćemo mi vama nazdravljat i vama pljeskat, a vi ako se sjetite nekad nama, sjetite.

Ako nista mogli ste navratit kolegijalnosti radi. Vi tetice iz pošte, općine, županije, elektroprivrede, javnih poduzeća što lijepo bas tada pravite pauze i obrokujete po našem Gradu, lijepo razgledate butike i nešto glasno kao čobanice, da se pastirke ne uvrijede, komentirate.

Nema frke, samo upamtite i vi ste majke. Gdje ste ,gdje ste”, nigdje nikog. Pa nedavno ste gospodo ama baš na istom mjestu svi imali skupove, polagali cvijeće i svijeće, predstavljali programe, tražili naše povjerenje, pozivali nas na izbore.

Ovaj put ste zakazali. Zamislite, zamislite…. o kako je se malo vremena radilo i Mile nam ne bi bilo. Da li vam je to bilo u predizbornom programu. Ma znate što, ko vas šljivi, napominjem i vi ste očevi.

Karlo Vukoja