Marinku Gilji -direktoru Hrvatske elektroprivrede Herceg Bosne
Predsjednicima nadzornog odbora i skupštine Hrvatske elektroprivrede Herceg Bosne

Vilimu Primoracu – direktoru Hrvatski telekomunikacija Mostar
Predsjednicima nadzornog odbora i skupštine Hrvatski telekomunikacija Mostar

Mati Rupčiću – direktoru Hrvatske pošte Mostar
Predsjednicima nadzornog odbora i skupštine Hrvatske pošte Mostar

Draški Brniću – direktoru Šuma Herceg Bosne Kupres
predsjednicima nadzornog odbora i skupštine Šuma Herceg Bosne Kupres

Gospodo direktori na djelu je organizirani plan oko provedbe nepravde prema hrvatskom narodu , nepravda je stanje bolesti u kojem se vi nalazite, nepravda je grijeh struktura čiji ste vi direktni vinovnici, nepravda koju vi proizvodite stvara bunt, bunt proizvodi nasilje, nasilje rađa novo nasilje za koje neznamo kuda i kako će završiti.

Gore navedeni direktori krajnje ja vrijeme da shvatite stanje u kojem se nalazi hrvatski narod u FBiH je krajnje alarmantan, na djelu je iseljavanje neslućenih razmjera koji prijeti biološkom opstanku našeg naroda na ovim prostorima.

Gospodo direktori vi upravljate sa 5 tisuća radni mjesta, zašto na tim radnim mjestima ne radi po jedan uposlenik iz 5 tisuća obitelji zašto ta radna mjesta nisu dostupna hrvatskoj sirotinji, nezaposlenim hrvatskim obiteljima i nezaposlenim hrvatskim braniteljima, zašto zapošljavanje po stranačkoj iskaznici, a ne prema socijalnom stanju, zašto zapošljavanje tatini i mamini sinova kojima plaća služi za hedonističke potrebe a ne za stvaranje novi hrvatski obitelji, kako je moguće da iz jedne obitelji radi po tri pa čak i četeri uposlenika u gore navedenim poduzećima, zar je normalno da mirno gledamo kako nam se iseljava obitelj sa četvero, petero i više djece zato što im niko nigdje ne radi?

Mi hrvatski branitelji koji smo stvorili i omogućili postojanja ovih naši hrvatski poduzeća i predali ih vama na upravljanje imamo pravo, dužnost i obvezu da ukažemo na nepravdu koju vi proizvodite, da učinimo sve kako bi tu nepravdu zaustavili a zaustaviti je možemo i moramo promjenom pristupa zapošljavanju kroz gledanje socijalnog stanja budućeg uposlenika, kroz odgovornost prema svakoj socijalno ugroženoj hrvatskoj obitelji. Resurse koje smo zajednički stvarali u ratu moramo zajednički djeliti na pravedan način i u miru.

Podržat ćemo svako zapošljavanje po točno određenim gore navedenim kritrerijima, a ukoliko do njih ne dođe bunt koji se nakupio kod nas branitelja usmjeriti ćemo prema prosvjedima i blokadama operativni jedinica u općinama i gradovima , naplatnim mjestima u općinskim izvršnim jedinicama i županijama, sve do postavljanja šatora ispred direkcija u kojima vi radite.

Želimo vjerovati kako ćete naše otvoreno pismo ozbiljno shvatiti i pristupiti promjeni načina dosadašnjeg zapošljavanja, a ukoliko niste u mogućnosti primjeniti ove kriterije podnesite ostavku na vaša direktorska mjesta. U protivnom smatrat ćemo vas kao svejsne učesnike ove nepravde prema našem narodu.

Na kraju, postavljamo pitanje zašto prilikom vašeg imenovanja na direktorska mjesta niste podnijeli kaznene prijave protiv vaših predhodnika od koji su neki prodavali radna mjesta za novac zašto niste suspendirali one koji su ta radna mjesta kupili, zašto niste javno objavili broj oni koji su zaposleni po njihovoj stranačkoj iskaznici, niste? Nastavili ste po njihovoj matrici stranačkog zapošljavanja, i da nažalost tu nije bilo mjesta za hrvatskog malog čovjeka ni onda ni sad.

Udruga zaboravljeni branitelji

Podružnice – Županije Zapadno Hercegovačke

Podružnice – Županije Herceg Bosanske

Podružnice – Hercegovačke Neretvanske Županije

Podružnice – Srednje Bosanske Županije

Odjel za odnose s javnošću