Oprez na pogrešnu i po zdravlje opasnu obavijest na službenim stranicama Doma zdravlja Posušje!

Ovim putem pozivamo na oprez i upozoravamo našu javnost da se na službenim stranicama Doma zdravlja Posušje nalazi netočna i neispravna a time i po zdravlje opasna obavijest. Iako je pandemija, karantene i svašta nešto u toj obavijesti stožernici pozivaju samo građane koji dolaze iz dvije talijanske pokrajine i naveli su pogrešan broj operativnog centra.

Na današnji dan, na početnoj službenoj stranici Doma zdravlje Posušje, u tekstu pod naslovom SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI O KORONAVIRUSU: 65 PITANJA I ODGOVORA, nalazi se uputa pod naslovom: Tko se treba javiti liječniku i gdje?

U toj uputi piše: „Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u talijanskim pokrajinama Lombardiji i Venetu posljednjih 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima – epidemiolozima, već mogu kontaktirati obiteljskog liječnika. Osobe koje su boravile u spomenutim regijama, a ne kašlju i nemaju druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku – epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.“

To su informacije koje su vrijedile početkom ožujka a sad smo na kraju travnja. Znači stožernici stožerne stranke nisu dva mjeseca prstom mrdnuli. Vidimo da su naveli i pogrešan broj 112. Točan broj operativnog centra uprave civilne zaštite ŽZH je 121. Dva mjeseca, pa i u jeku najgore koronakrize stoji pogrešno uputstvo i pogrešan broj na službenoj stranici Doma zdravlja.

Za to vrijeme stožernici stožerne stranke imaju neke druge interese. Oni brinu samo kako će sebe i svoje rasporediti u uprave važnih ustanova od Posušja do Pazarića. Pa onda djeci branitelja naplaćivati 30 KM za jednu ovjeru i na svakom koraku narodu guliti kožu da bi mogli sebi i svojim isplaćivati ogromne honorare.

NAPOMENA:

S obzirom kako je trenutno Posušje u Bosni i Hercegovine, a ne u Hrvatskoj, molimo službenu stranicu Doma zdravlja Posušje da prilagodi tekst za ovo područje, a ne samo “copy-paste”. Koliko znamo BiH isto ima svoj Zakon kao i svoje cijene kažnjavanja ako netko ne postupi po mjerama određenima radi sprečavanja širenja zaraze!

I. Jukić