Općine Grude, Stolac, Neum i Ravno u projektu IFAD

U četvrtak, 1. listopada 2016. je u Općini Stolac organizirano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za implementaciju IFAD projekata u općinama: Stolac, Neum, Ravno i Grude. Memorandum je ispred Ureda za koordinaciju projekta pri Federalnom Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potpisao direktor gdin. Halil Omanović s načelnicima općina: Stjepanom Boškovićem, Živkom Matuškom, Andrijom Šimunovićem te Ljubom Grizeljem.

Potpisivanjem memoranduma postale su četiri od 27 općina obuhvaćene projektom „Razvoj ruralnog poslovanja“ koji se odnosi na razvoj ruralne infrastrukture i pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

Cilj projekta je pružanje tehničke i financijske pomoći poljoprivrednim proizvođačima u podizanju novih ili širenju postojećih proizvodnih kapaciteta te jačanje kapaciteta zadruga radi što kvalitetnijeg pružanja usluga članovima i kooperantima radi poboljšanja poslovanja i infrastrukturnog povezivanja što će rezultirati povećanim prihodima poljoprivrednih proizvođača.

ogpo592016 1

Potpisivanjem Memoranduma otvorena je prilika poljoprivrednicima za kandidiranje mikroprojekata u maksimalnoj vrijednosti do 250.000,00 KM.

Ukupna sredstva planirana za financiranje šestog IFAD-ovog projekta razvoja u ruralnim sredinama za BIH iznose 33 milijuna konvertibilnih maraka od čega će 64% sredstava biti uloženo za projekte u FBiH.

Općina Grude