Općina Ljubuški izgubila u kriminalu oko JKP Ljubuški minimalno 17 milijuna KM u 6 godina

LJUBUŠKI – Od 2010. godine općina Ljubuški je izgubila u kriminalu oko JKP Ljubuški minimalno 17 milijuna KM, dok su stanovnici u pljačkama prilikom izgradnje vodovodne mreže izgubili još nekoliko.

Gubitak u JKP Ljubuški iznosi 10,2 milijuna, dok je davanjem djelatnosti odvoza otpada poduzeću ALBA iz općine otišlo ne manje od 7 milijuna KM.

Ovih 7 milijuna KM su profit ALBA-e od naplate usluga stanovnicima općine te općinskog subvencioniranje odvoza otpada u visini od 1,6 milijuna KM – iz proračuna.

Ljubušacima je potrebno postaviti pitanje – Smatrate li da je taj novac trebao ostati u Ljubuškom i da se trebao nekoliko puta “okrenuti” kroz obiteljske proračune i račune javnih tvrtki?

U Zenici cijena odvoza 9,70 KM, a u Ljubuškom 17 KM

Domaćinstva u Zenici plaćaju odvoz otpada 6,70 KM i deponiranje dodatnih 3 KM, pa ukupna cijena od 9,70 KM je gotovo duplo manja od cijene odvoza otpada u Ljubuškom koja iznosi gotovo 17 KM.

Komunalni kaos

U ovom komunalnom kaosu najveći su gubitnici Ljubušaci i općina, ali s pravom se treba upitati tko su dobitnici, tko je ovo sve režirao.

Ljubuski.net