FOTO: Facebook - Nino Gvozdić

Dana 30. lipnja 2020. godine, na portalu SirokiBrijeg.info izlazi članak “OTVORENO PISMO: Ovako obrazloženje olakotnih okolnosti za silovanje djeteta može dati samo bolestan um”, kojeg potpisuje majka silovanje djevojčice iz Posušja iznoseći detalje konačne osuđujuće presude za Stipu Ramljak od 4 godine zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnom djevojčicom, a što je dokazano kroz brojne postupke koji su se vodio na Sudu i Tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

Odvjetnik osuđenog pedofila Nino Gvozdić se nije mogao pomiriti s tom činjenicom kako nije uspio obraniti svog klijenta, tako da je nastavio “pametovati” preko službenih Facebook stranica portala SirokiBrijeg.info i portala Jabuka.tv.

Kopije njegovim “pametovanje” možete pročitati preko priloženih fotografija:

Dodajmo svemu tome i informaciju kako smo g. Gvozdića kontaktirali prije tjedan dana, točnije 26. lipnja, četiri (4) dana prije objave ovoga članka kako bi pokušali od njega dobiti komentar na presudu koja je iz Tužiteljstva ŽZH taj dan objavljena. Ali, odvjetnik se do dana današnjeg nije javio sa bilo kakvim odgovorom jer draže mu je izgleda komentirati po društvenim mrežama!

Poštovani odvjetniče,

mi novinari smo pravno neuke stranke i mi ne znamo neke stvari koje bi Vi kao odvjetnik trebali znati.

Trebali bi znati da se objavom optužnice s osobnim podaci (JMB, itd.) krši Zakon o zaštiti osobnim podataka. Trebali bi znati da komentiranjem na Facebook profilu kao branitelj osuđenog promovirate i reklamirate sebe, a to ne smijete.

Trebali bi biti svjesni da ste tužitelja ili suca od koga ste dobili predmetnu optužnicu doveli u nezgodan položaj, jer odakle Vama optužnica?

Na temelju kojeg zakonskog propisa Vi možete dobiti optužnicu?

Trebali bi znati, kažemo, onako usput, trebali…

Uredništvo portala SirokiBrijeg.info