Održana 19. Izbičijada

ŠIROKI BRIJEG – Kroz devetnaest godina postojanja Izbičijada je postala jedinstvena kulturno zabavna manifestacija u Hercegovini ali i šire. Ova nadaleko poznata manifestacija i ove je godine okupla brojne Izbičane, rodbinu i prijatelje na jednom mjestu uz ugodno druženje i zabavu. Više tisuća ljudi i ovu godinu došlo je u Izbično kako bi sudjelovali u 19. Izbičijadi po redu.

Službeni program započeo je u 18 sati odigravanjem nogometne utakmice između ekipa susjeda MZ Izbično i Dobrkovića. Odmah potom natjecanje u bacanju kamena s ramena privuklo je mnoge da se okušaju o ovoj staroj natjecateljskoj igri s područja Hercegovine a onda je program nastavljen nastupom folklornih društava. Uz domaćina, HKUD Brda, ove godine tradicionalne plesove, pjesmu i kola svojim koreografijama predstavili su HKUD Mokro, HKUD Uzarići te HKUD Hercegovac.

izbixijada-0816916

Nakon folkloraša za dobru zabavu i raspoloženje do ranih jutarnjih sati brinut će se momci iz sastavam “Stare note”. Priređena je bogata tombola sa nizom vrijednih nagrada. Svoje kulinarsko umijeće na Izbičkom polju pod zvijezdama ponovno je pokazao, šesti put po redu, kuharska zvijezda i jedan od najboljih hrvatskih kuhara Almo Čatlak.

izbixijada-08161216

Povodom obilježavanja stote obljetnice osnutka župe Izbično, te niza drugih obljetnica koje će se obilježiti naredne 2017. godine na ovogodišnjoj Izbičijadi biti će zabilježeni prvi kadrovi dokumentarnog filma koji se priprema za ovaj veliki i značajan događaj.

Više fotografija na: ABCportal.info