OBAVIJEST ZA JAVNOST: U petak štrajk upozorenja u svim ustrojbenim jedinicama MUP-a ŽZH

Obaviještavamo sve građane da će se dana 14.07.2017. godine u vremenu od 08,00 do 09,55 sati održati Štrajk upozorenja u svim ustrojbenim jedinicama MUP-a ŽZH u organizaciji Sindikata.

Stoga molimo građane da ne posjećuju ustrojbene jedinice MUP-a u navedenom terminu jer se u to vrijeme neće izdavati nikakva pismena niti dokumenti ukoliko se ne radi o hitnom slučaju.

Razlozi za ovakvu nepopularnu mjeru su ti da MUP kao naš poslodavac, te posredno Vlada ŽZH ,nema sluha za svoje policajce i uposlenike, eliminiraju naše utemljene zahtjeve kojima se želimo samo izjednačiti s drugim korisnicima proračuna.

Želimo također prestati raditi na crno jer osim što je takav način protuzakonit, rad na crno „ubija“ dostojanstvo i poštovanje prije svega čovjeka a uz to i radnika.

Najveći otpor u našim nastojanjima čini naš ministar Zdravko Boras koji ne prestaje vršiti pritisak i gušenje Sindikata. Svojom mašinerijom moći, uz svoj uži kolegij plasira dezinformacije kroz članstvo kako je štrajk nezakonit, prijeti kaznenim i disciplinskim postupcima onima koji budu štrajkali, čini degradaciju sindikalnih vođa, verbalno i fizički prijeti. Obmanjuje i svoju vlastitu Vladu tvrdnjama kako štrajkaju samo dva policajca. Na ovu tvrdnju, 14.07.2017. godine Sindikat je pozvao svoje članstvo i sve uposlenike MUP-a da prilikom štrajka upozorenja iziđu ispred zgrada u kojima su zaposleni kao dokaz da ta tvrdnja nije točna. Kada je Minstar doznao da bi moglo izići na okupljanje oko 250 zaposlenika, po utjecaju na Ravnatelja MUP-a izdao je Rješenja o zabrani javnog okupljanja. Nama, a nadam se i svima drugima je pokazao neutemljenost svojih tvrdnja. Ako i dalje tvrdi da je riječ o dvojici štrajkaša, upravo on bi potencirao taj izlazak da pokaže i dokaže svoje tvrdnje, međutim on je taj izlazak zabranio i dokazao da je riječ o obmani.

Cijelo vrijeme svojim ponašanjem i radom sramoti cijeli MUP, puni medijske rubrike crne kronike a ništa ne demantira, apsolutističkim metodama guši i ubija izborenu slobodu i demokraciju, obmanjuje i plasira dezinformacije i sl.

Kome odgovara ovakav ministar, kome odgovara demotivirana policija, kome odgovara apsolitizam, kome odgovara sramoćenje MUP-a?. Sindikatu i velikom broju uposlenika ne odgovara , ograđujemo se od ovakvog ponašanja postavljanjem utemeljenog zahtjeva za njegovu smjenu.

Srdačan pozdrav!

Predsjednik ŠO Sindikata
Vjekoslav Markota