Novo raspisivanje javnog natječaja za izbor komesara policije MUP-a ŽZH

Nezavisni odbor za izbor i revizije ŽZH na svojoj 6. sjednici održanoj 6. listopada donio je odluku o ponovnom raspisivanju javnog natječaja za izbor komesara policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon što na javni natječaj za izbor komesara policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, objavljenog 11. kolovoza nije bilo prijavljenih kandidata, Nezavisni odbor za izbor i revizije na svojoj 5. sjednici održanoj 9. rujna donio je Odluku o poništenju javnog natječaja.

Ponovljeni javni natječaj će ovih dana biti objavljen u Večernjem i Dnevnom listu, Narodnim novinama ŽZH, te u Službenim novinama FBiH. Nezavisni odbor za izbor i revizije u sadašnjem sazivu imenovala je Skupština Županije Zapadnohercegovačke na svojoj 16. sjednici održanoj 18. svibnja 2016. godine u sastavu: dr. Drago Martinović predsjednik, Gracija Jukić tajnica, Stanislav Nižić, Hrvoje Mucić, mr. Zdravko Jukić, mr. sc. Vjekoslav Draškić i Branko Kraljević članovi. Trenutno dužnost v. d. komesara policije MUP-a ŽZH obavlja Milenko Madunović.

Napomenimo kako je u zadnje vrijeme Nezavisni odbor za izbor i revizije rada ravnatelja policije ŽZH, kao i predsjednik odbora Drago Martinović na udaru pojedinih medijskih kritika zbog “navodnog” odugovlačenja sa zakazivanjem sjednica, važno je istaknuti da je ovaj Nezavisni odbor u nepunih pet mjeseci svoga postojanja održao šest sjednica i dva puta raspisao javni natječaj za izbor komesara ŽZH, dok primjerice prijašnji saziv Odbora u dvije godine rada nije uspio raspisati niti jedan natječaj. Ovom prilikom donosimo čemu služi taj Nezavisni odbor.

Temeljni zadaci Nezavisnog odbora:

– objavljuje javni natječaj za policijskog komesara,

– vrši pretprovjeru i odabira odgovarajuće kandidate, predlaže ministru kandidata za komesara policije, razmatra sve pritužbe u svezi s radom komesara policije uključujući i pritužbe građana, razmatra prijedloge Skupštine Županije, Vlade Županije Zapadnohercegovačke ili ministra unutarnjih poslova o smjenjivanju komesara policije,

– vrši opću prosudbu obavljanja dužnosti policijskog komesara u slučaju reizbora za drugi mandat,

– obavlja i druge poslove koji su stavljeni u njegovu nadležnost Zakonom o unutarnjim poslovima ŽZH i drugim propisima.

SirokiBrijeg.info