Nova blamaža ministra MUP-a Zdravka Borasa, koji je misli kako je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH!

Dana 16.06.2017. godine na adresu Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH pristigao je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, upućeno Općinskom sudu Ljubuški, protiv Sindikata djelatnika MUP-a.

Iz navedenog je vidljiva blamaža ministra Zdravka Boras koji je sada ovoga puta preuzeo odnosno uzurpirao ovlasti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, odnosno nadležnost Županijske inspekcije za rad, te je u ime njih podnio ovaj Zahtjev.

Ostaje da se vidi kako će uspjeti odgovoriti na prigovor promašene aktivne legitimacije.

Podsjetimo da se ovaj ministar ne prestaje blamirati, jer je dana 05.06.2017. godine prilikom održavanja štrajka upozorenja u svim ustrojbenim jedinicama MUP-a ŽZH, navedenu akciju proglasio nezakonitom, te je izrekao i sankciju za one koji budu štrajkali. Tada je za sebe uzurpirao ovlast tužitelja, suca i izvršitelja.


Pitamo se zašto je podnosio gore navedeni Zahtjev sudu kad je već ranije uzeo sebi za pravo da presuđuje.

Postavlja se pitanje čemu Ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi, Inspekcija za rad, sudovi i tužitelji kada to sve može sam obavljati Zdravko Boras, i do kada će nastaviti ovako hraniti cjelokupnu javnost zaraznim smjehom i samim time sramotiti sebe i MUP kao instituciju, ostaje za vidjeti.

Ovo sve je ravno jednom biznismenu iz Hercegovine koji je tražio da kupi Čelzi s namjerom da igra u vrhu napada za njegov klub.

Predsjednik Sindikata
Vjekoslav Markota