Nova afera u režiji HDZ-a BiH – Preko Renate opljačkali proračun Županije Zapdnohercegovačke!

Kroz županijsku organizaciju HDZ BiH provlači se nova afera Zdravka Borasa, doznaje se iz Širokog Brijega. Riječ je o radarskom sustavu lijepog imena Renata, koji je prema izvoru bliskom Vladi ZHŽ “pojeo” mnogo novca. Navodi se kako su cijene izrade kućica za radare uvećane nekoliko puta.

Prema izvoru, kućice za radare su koštale, bez poreza, više od 120 tisuća KM. Kada se dodaju kamere, radari i ostala instalacija, investicija bi mogla dosegnuti pola milijuna KM, piše Ljubuski.net.

Ovaj “dobar” posao je izazvao prijepore i u samoj Vladi, inače blagonaklonoj Borasovim eskapadama. U HDZ BiH se spominju i pozamašne provizije, nekvalitetna izrada, sramotan dizajn, ali se i nepotrebnim smatra postavljanje tolikog broja radara. Zdravko Boras je prije par mjeseci, opravdavajući ovu investiciju, kazao kako će se time smanjiti broj prometnih nezgoda, ali i drugih kaznenih djela, kao što su krijumčarenje automobila, droge itd.

Svim tim kaznenim djelima, koja su prema dostupnim informacijama, organizirale i provodile policijske strukture, svjedočio je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, pa ispada da su nam kamere nepotrebne, bar za tu namjenu.

Hoće li Renata profunkcionirati i pomoći nam u borbi protiv rastućeg kriminala, pokazati će vrijeme, ali je jasno da projekt postaje nova policijska afera.

Ljubuski.net