Nogometaši Širokog Brijega prekinuli pobjedonosni niz Borca u Banjoj Luci

Široki je uspio prekinuti pobjedonosni niz Borca u Banjoj Luci i s(p)retno se u posljednjim trenucima susreta domoći velikog boda.

Prvi je prijetio Brtan, čiji je udarac blokiran, da bi potom Meleg iz odlične pozicije poslao loptu visoko preko gola. Nakon toga zaprijetio je i Zakarić iskosa s desne strane, ali odlični Miškić je to ukrotio.

No, u 14. minuti Borac je ipak poveo. Nakon sjajnog prodora Jove Lukića i njegovog dodavanja mrežu „Plavo-bijelih“ zatresao je Ziljkić – 1:0.

Nastavio je Borac napadati i nakon vodećeg gola, a Široki je u prvom poluvremenu zaprijetio samo iz slobodnjaka Radeljića s velike udaljenosti. Miškić je još jednom spasio Široki u završnici prvog dijela nakon prodora Subića.

Jović je u 57. minuti s dvadesetak metara šutirao pored gola domaćina, da bi nakon toga Zakarić imao dvije velike prigode za Borac, ali prvo ga je zaustavio sjajni Miškić, a zatiom blokirao Radeljić u 70 minuti. Desetak minuta prije kraja izvrsno je iz daljine šutirao Dujaković, a Miškić je na gol-crti nekako uspio zaustaviti loptu.

Kada se činilo da će utakmica završiti minimalnom pobjedom Borca, ukazao se Ikić i u 90. minuti sjajno pogodio glavom nakon centaršuta Stanića s lijeve strane – 1:1.

STRIJELCI: 1-0 Ziljkić (14), 1-1 Ikić (90).

BORAC: Pavlović, Jovanović, Dujaković, Subić, Milojević, Meleg (51. Čavić), Brtan, Vojnović, Ziljkić ( 76. Kujundžić), Zakarić, Lukić.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić (74. Vukoja), Obšivač, Ćorić, Marić, Stanić, Radeljić, Jurić (59. Ikić), Pervan (74. Begić), Jurilj (87. Brekalo), Jović (59. Angelov).

NK Široki Brijeg