NK Široki Brijeg razočaran odlukom otkazivanja HNK Šibenik dolaska na Stadion Pecara

Iako je momčad NK Široki Brijeg u glavnoj provjeri uoči nove sezone trebala odmjeriti snage s momčadi HNK Šibenik u subotu na Stadion Pecara, novi hrvatski prvoligaš obezvrijedio je dogovor i otkazao dolazak u Grad Široki Brijeg.

Ne krijemo kako smo ostali nemalo iznenađeni i razočarani odlukom šibenskog prvoligaša. Iako svjesni aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), potez sa Šubićevca i otkazivanje dolaska samo tri dana prije planirane utakmice smatramo krajnje nekorektnim, poglavito jer se radi o ključnoj pripremnoj utakmici naše momčadi.

Ne dvojimo kako se utakmica ipak mogla odigrati uz poštivanje svih epidemioloških mjera zaštite. Uostalom, na isti način kako su odigrane i sve dosadašnje pripremne utakmice, a kako se igraju utakmice i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i diljem Europe.

Na koncu, obavještavamo naše navijače i svekoliku sportsku javnost kako će umjesto HNK Šibenik ulogu suparnika NK Široki Brijeg u glavnoj provjeri uoči nove sezone preuzeti hrvatski trećeligaš NK Neretvanac Opuzen, naši sportski prijatelji koji su izašli ususret i pristali doći odigrati utakmicu te kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na maksimalnoj susretljivosti.

Utakmicu će biti odigrana u subotu, 25. srpnja na Stadion Pecara u 18 sati uz izravan prijenos na Radiotelevizija Herceg-Bosne.

NK Široki Brijeg