Nije nam cilj ne izgubiti, želimo pobjedu na Koševu

Uoči polaska na put u Sarajevo u press salonu na Pecari održana je konferencija za medije NK Široki Brijeg u povodu gostovanja kod FK Sarajevo u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH, a okupljenim novinarima obratili su se šef stručnog stožera Toni Karačić i prvi vratar Martin Zlomislić.

„Dobro smo iskoristili ovu reprezentativnu stanku, igrači su kvalitetno radili nakon nekoliko dana odmora. Nažalost, za derbi na Koševu morali smo se pripremati bez trojice važnih igrača koji su imali reprezentativne obveze, a ni ozljede i viroze nas nisu zaobišle“, kazao je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Toni Karačić i požalio se kako u odnosu na utakmicu prije stanke neće moći računati na čak devetoricu igrača.

„Za derbi na Koševu, pored Bernarda Matića koji je u stanci prešao u Real, ne konkuriraju Dario Miškić, Josip Pehar, Filip Brekalo, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Luka Knežević, Toni Jović i Stipe Jurić. Ipak, ne idemo s bijelom zastavom. Naši domaćini imaju vrlo kvalitetnu momčad, nemaju poraza, uvjerljivo su prvi, ali vjerujem u kvalitetnu izvedbu svojih igrača. Sigurno ćemo znati zaprijetiti našem domaćinu. Nije nam cilj ne izgubiti, želimo pobjedu na Koševu“, dodao je Karačić.

Martin Zlomislić je otkrio kako su tijekom desetodnevne reprezentativne akcije prvi vratar FK Sarajevo Vladan Kovačević i on razgovarali o subotnjem derbiju u kojem obojica očekuju pobjedu svojih momčadi.

„Derbi je bio nezaobilazna tema u našim razgovorima, a obojica vjerujemo u pobjede svojih momčadi. Ovo je derbi, istinski derbi koji uvijek ponudi atraktivan nogomet. Vjerujem kako će gledatelji pred malim ekranima moći uživati“, istaknuo je Zlomislić.

Šef stručnog stožera Toni Karačić složio se sa svojim vratarom ističući kako očekuje atraktivnu utakmicu za koju bi volio da se igra pred publikom.

„Utakmice između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg uvijek su bile atraktivne, imale poseban naboj, a i mediji su im davali posebnu draž. Unatoč i nekim neumjesnim povicima koje smo znali dobiti s tribina Koševa, žao mi je što neće biti gledatelja. Veći je motiv igrati pred publikom na Koševu, osobno volim taj navijači naboj“, poručio je Karačić.

Martin Zlomislić je dodao kako želi sačuvati svoju mrežu netaknutom, a kao najveću opasnost po svoj gol vidi u Mersudinu Ahmetoviću.

„Ovaj put im neće biti Benjamina Tatara, vrlo kvalitetnog igrača. Ipak, za mene najveća opasnost prijeti od Mersudina Ahmetovića, koji je iskusan igrač i odličan napadač. Zapravo, o našem sutrašnjem domaćinu ne treba trošiti riječi, imaju doista kvalitetnu momčad. Moj je zadatak sačuvati praznu mrežu, a za ostalo su zaduženi ostali suigrači. Možemo do pobjede“, naglasio je Zlomislić.

Utakmica na Koševu igra se sutra u 19:10 sati uz izravan TV prijenos na Arena Sport TV.

NK Široki Brijeg