NEBO ĆE DA GORI: Branitelji iz Širokog Brijega traže javni popis branitelja da se vidi tko je što branio!

ŠIROKI BRIJEG – Izgleda kako je i njima “voda došla do grla”, te su počeli shvaćati neke stvari što su davno već trebali napraviti, ali neki drugi faktori su utjecali na to da su šutili sve do sada ili jednostavno pojedinci nisu imali hrabrosti, kao što su je imali kada su krenuli u obranu Domovine, dok su drugi otišli “okretati novce” u druge države, a sada se ulicama šepure kao da su oslobodili svijet!

Izgleda kako je ovaj put trenutno vodstvo braniteljske udruge pretjeralo i dotaklo u “zonu” koju nisu trebali dirati kako bi sačuvali svoje “jebivjetre” iz “München bojne” koji i dan danas vedre i oblače kao što to dugo vremena rade po Širokom Brijegu.

Nakon što su posljednje izbore Mjesnih zajednica Širokog Brijega lokalni političari skandalozno iskreirali da im zavidi Sjeverna Koreja na domišljatosti, odlučili su to izgleda napraviti i sa braniteljima što bi mogla biti “kap koja će čašu preliti”!

Pripadnici ratne satnije za posebne namjene “BETA” iz Širokog Brijega podigli su tim povodom glas nakon što su doznali što planira napraviti trenutno vodstvo udruge branitelja. Traže popis svih dragovoljaca postrojbi iz Širokog Brijega da se javno prezentira, pa da se vidi tko je doista bio sudionik u Domovinskom ratu, a tko je kupio svoj “ratni put” kako bi sada predstavljao branitelje po Mjesnim zajednicama i brojnim braniteljskim udrugama.

Priopćenje “BETA-e” prenosimo u cijelosti:

“Mi pripadnici ratne satnije za posebne namjene „BETA“ ne možemo pristati i ne želimo da se vijećnici za U.H.D podružnice Široki Brijeg biraju po Mjesnim zajednicama našeg grada, jer mi nismo kao dragovoljci išli u Domovinski rat birani po Mjesnim zajednicama, niti je U.H.D. politička stranka da mora imati svoje „temeljne ogranke“. Mi smo stajališta, a to potkrepljujemo statutom Udruge, da svatko tko je dragovoljno pristupio u postrojbe može biti biran i ima pravo da bira svoje predstavnike u tijelu udruge.

Pozivamo i tjela krovne udruge dragovoljaca HB da se uključe u ovaj problem oko izbora u Širokom Brijegu.

Možda sadašnjem vodstvu Udruge odgovara ovakav način izbora (po M.Z.) jer se njih šačica naučila da o svemu vezano za dragovoljački braniteljski status odluče, pa sada imamo skoro tisuću dragovoljaca u našem Širokom Brijegu. Mi predlažemo, a na tome ćemo ustrajati – neka se dostave popisi dragovoljaca.

Kroz satniju je prošlo 88 branitelja: 6 poginulih i 5 umrlih. Popis i ratni put naše satnije je javan, kao što bi htjeli da bude i za sve ostale dragovoljne postrojbe u Širokom Brijegu (treba li i Vi UHD Široki Brijeg s trenutnim vodstvom donijeti popise pa da vidimo tko su ti dragovoljci koje Vi predstavljate zadnjih 12 godina (bez izbora) i predajete izvješće o radu (financijskom) te iste udruge na jednom listu)?

Imali smo nekoliko sastanaka u Zgradi općine uz nazočnost Gradonačelnika i dalje smo za razgovor sa Vama oko izbora za predsjednika UHD Široki Brijeg.

Mislimo da od Vas nije uredu, jedno smo se dogovorili a onda sve dogovore i razgovore izigrali i radili po svome. Nadamo se da ćete se urazumiti i odustati od podvaljivanja i namještanja, pa da ovaj izbor vijećnika bude pošten, a nećemo dopustiti da ovaj častan izbor obezvrijedite, ali znati ćemo se boriti za svoja prava ako bude trebalo” – priopćili su pripadnici ratne satnije za posebne namjene “BETA” iz Širokog Brijega.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info