Uručenjem simboličnih čekova školama koje su proglašene najuspješnijim domaćinima Lino višebojca i poklona najboljim pojedincima cijeloga natjecanja, završena je peta sezona Lino višebojca u BiH u kojoj je sudjelovalo osam škola iz šest gradova diljem BiH. Natjecateljski dio pete sezone Lino višebojca u Bosni i Hercegovini u organizaciji Podravke i Sportskih novosti započeo je 29. ožujka u tuzlanskoj osnovnoj školi „Sveti Franjo“, a završen 15. svibnja Lino višebojcem u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Livnu.

Podravka i Sportske novosti u Bosni i Hercegovini, nakon završetka natjecateljskog dijela sezone, odabrali su najbolje: OŠ „Fra Stipan Vrljić“ iz Sovića kod Gruda, OŠ „Husein ef. Đozo“ iz Goražda te OŠ „Petar Bakula“ iz Mostara. U kategorijama koje je stručni žiri ocjenjivao (najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, najatraktivniji kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske), spomenute škole su svojim kulturno – umjetničkim stvaralaštvom, fer navijanjem, sportskim rezultatima, te izvrsnom organizacijom proglašene najuspješnijima od ukupno osam škola, koliko ih je sudjelovalo u V. sezoni Lino višebojca u Bosni i Hercegovini. Za njih je Podravka osigurala novčane iznose u vrijednosti od po 1.500 KM, a škole će novac utrošiti na poboljšanje uvjeta za rad u školi, učenje, druženje i zabavu, odnosno renoviranje prostorija ili nabavku nedostajućeg inventara/materijala.

U ukupnom poretku natjecateljskog dijela, najveći zbroj bodova u kategoriji dječaka imao je Aladin Pajazetović, učenik OŠ „25. novembar“ iz Velike Kladuše, dok je u kategoriji djevojčica najbolje rezultate imala Andrea Pavić iz OŠ „Sveti Franjo“ iz Tuzle.

SirokiBrijeg.info