NAJAVA: Raspisan Natječaj o temi pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću II. svjetskog rata

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ raspisuje Natječaj o temi pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću II. svjetskog rata.

Natječaj Vicepostulatura na čelu s fra Miljenkom Stojićem i u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem, raspisuje za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) neka se pošalju najkasnije do 15. prosinca 2020. na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od posljednjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ 4. – 7. veljače 2021. Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Mole se sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo. Historiografija nas uči da samo na činjenicama treba graditi istinu o prošlim događajima! A Sveto pismo, pak, davno je to reklo, poručuju organizatori.

SirokiBrijeg.info