Home Kultura Glazba NAJAVA: Četvrti “Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu” u Ljubuškom

NAJAVA: Četvrti “Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu” u Ljubuškom

0
NAJAVA: Četvrti “Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu” u Ljubuškom

U subotu 17. ožujka 2018. godine, održat će se četvrti “Susreti mladih kroz klasičnu glazbu” u Ljubuškom koju realizira Međunarodni centar za djecu i omladinu “Fortis” iz Jablanice.

Na susretima će nastupati pijanist Bartolomej Stanković iz Visokog. Susreti će se održati u novoizgrađenim prostorijama Osnovne glazbene škole Ljubuški u Ljubuškom sa početkom u 12:00 sati nakon čega slijedi organiziramni program obilaska kulturnih i vjerskih institucija.

Ovo je projekt koji sufinancira Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa i Općina Jablanica (Vijeće mladih općine Jablanica) sa Mrežom za izgradnju mira kao tehničkom pomoći, već četvrtu godinu.

Projekt doprinosi razvoju glazbenih umjetnosti i njime se stvaraju estetske vrijednosti iz oblasti glazbene umjetnosti. Važno je da mladi provode korisno svoje slobodno vrijeme kako bi izgradili sebe kao osobe koje će sutra doprinijeti cjelokupnom društvu. Projekat ima za cilj suradnju između dvije ustanove u oblastima kulture, edukaciju mladih bez obzira na njihovu nacionalnu ili regionalnu pripadnost sa težištem na klasičnoj glazbi kroz sate, diskusije, radionice i seminare, priopćeno je iz Međunarodnog centra za djecu i omladinu “Fortis”.

Oslobodjenje.ba