MUP ŽZH: Pripadnici “Bad Blue Boysa” s letvama se došli obračunati sa “Škriparima”

Kako smo će izvijestili, u noći sa subote na nedjelju došlo je incidenta na području Širokog Brijega, gdje se planirao održati masovni obračun između dvije navijačke skupine. Informacije koje smo imali, smo i objavili. A sada je stiglo i službeno priopćenje MUP-a ŽZH koje je potvrdilo naše pisanje.

Priopćenje MUP-a ŽZH prenosimo u cijelosti:

Brzom i odlučnom intervencijom policijskih službenika PU Široki Brijeg, Specijalne policije MUP-a ŽZH i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH spriječen je incident većih razmjera.

Naime, dana 12.09.2020 godine oko 22.10 sati, policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da se u dijelu grada, na lokalitetu Brijeg, okupila veća skupina nepoznatih osoba, od kojih je dio s kapuljačama na glavama, a za koje su postojala saznanja da je riječ o navijačima GNK Dinamo, pripadnicima navijačke skupine „Bad Blue Boys“, koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK Široki Brijeg, pripadnicima navijačke skupine „Škripari“.

Odmah potom na navedeni lokalitet upućen je veći broj policijskih službenika uniformirane i kriminalističke policije PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, a ubrzo potom i Specijalna policija MUP-a ŽZH.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su veću skupinu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama.

Policijski službenici istima su izdali zapovijed da odlože letve i kamenje i pođu s njima nakon čega je dio pripadnika skupine pobjegao u obližnju šumu.

Ukupno (22) osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i 3 BH državljanina, postupile su po zapovijedi te su privedene u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njima izvršena prekršajna obrada nakon koje su im uručeni prekršajni nalozi – za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (tuča, zapriječena novčana kazna od 400,00 KM) izrečene su im novčane kazne koje su isti odmah i platili, nakon čega su HR državljani u pratnji policije prepraćeni do graničnog prijelaza s RH u mjestu Gorica a BH državljani pušteni na slobodu.

Policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju identificiranja i sankcioniranja ostalih počinitelja prekršaja, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info