MUP: Postavili smo puno radarskih kućica po cestama ŽZH!

U cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, smanjenja broja težih prometnih nezgoda i prevencije činjenja težih prometnih prekršaja, MUP-a ŽZH u suradnji sa drugim nadležnim institucijama, u periodu od 2014. godine do danas, krenuo je u realizaciju postavljanja većeg broja radarskih kućišta na cestama u ŽZH.

Lokacije radarskih kućišta utvrđene su analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem perodu događale prometne nezgode sa najtežim posljedicama.

Smatramo da će se postavljanjem radarskih kućišta i radara značajno poboljšati sigurnost cestovnog prometa i doprinijeti smanjenju ukupnog broja prometnih nezgoda.

Nakon puštanja u funkciju radarskih kućišta, o broju i točnim lokacijama, javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija.

Kako bi se na sve sudionike u prometu preventivno djelovalo s ciljem poštivanja prometnih propisa, osobito na lokacijama na koja su postavljena radarska kućišta, biti će postavljeni i prometni znakovi “Radarska kontrola” u suradnji s nadležnim službama za održavanje cesta.

Ponovo pozivamo vozače kao i sve druge sudionike u prometu da se ponašaju savjesno, odgovorno i da poštuju prometne propise, kako bi se izbjegle prometne nezgode, a time sačuvali životi i imovina svih sudionika u prometu, priopćeno je iz Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info