Martina Mlinarević Sopta: “Dobro jutro Dragane Čoviću, nadam se da ti je toplo. I svim tvojima također”

Širokobriježanka Martina Mlinarević Sopta jedna je od najpoznatijih kolumnistica u BiH, a i šire. Već neko vrijeme vodi svoju životnu borbu zbog zdravstvenog stanja, ali je i dalje ostala svoja, unatoč teškoj situaciju kroz koju prolazi.

Njena borba i iznošenje istine javnosti izravno pred oči, pokazuju koliko je hrabra u najtežim trenucima ne misleći samo na sebe, nego i da pozornost nekima skrene na probleme s kojima se susreće obično ljudsko biće, dok vlast svoje oči zatvara i uživa u svim blagodatima i koristi svojih funkcija koje im je njihov narod omogućio.

Smještena u mostarskoj bolnici hladne sobe, preko svog facebook profila uputila je poruku i iznijela činjenično stanje institucionalnog odnosa prema ovoj zdravstvenoj ustanovi i ljudima (pacijentima i liječnicima) koji u njoj borave.

“Kad spletom sjebanih okolnosti opet završiš u bolnici, bilo bi poželjno da se ne sekiraš radi svakakvih sranja i ne ganjaš nikakvu pravdu. Bilo bi poželjno da si zbog situacije koja te zadesila u zadnjih pola godine shvatio da nikakvu pravdu u kriminalnoj nakupini zvanoj Bosna i Hercegovina izganjati nećeš moći, osim što će borba u tebi samome izniknuti rakom. Pa džaba. Na snježnu, prehladnu noć i jutro u bolnici nema grijanja. Kažu nema ga, tako normala, cijelu zimu. Uz sve ostalo čega nema u bolnici (a ima bar komadića ljudskosti kao što je bila jučerašnja sjajna ekipa na CUM-u). Toalet papir kao prva stvar koju nosiš sa sobom od kuće, ako planiraš na WC tih dana. Dok ležiš ispod dvije deke, u Štegerovom duksu što ti ga je donio u noć, i slušas dragu bakicu pored sebe kako se smrznuta pokušava ogrijati pozivom svome sinu, ljubavlju kroz slušalicu, shvaćaš da je sretan svatko onaj tko je otišao zauvijek iz ovog jada, ne osvrćući se. Dobro jutro Dragane Čoviću, nadam se da ti je toplo. I svim tvojima također”, napisala je Mlinarević Sopta.

Našoj Martini koja unatoč svojoj borbi nije sa strane bacila borbu za svoj narod, kao i svima koji proživljavaju svoje teške trenutke, želimo brz oporavak, s nadom kako će sve uskoro biti dobro, jer ničija nepravda i ničija samovolja bahatog ponašanja nije vječno trajala!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info