KRIMINALA BRAĆO MILA: “Ladica Vesne Ćavar” – Pljačka na Dužicama (1. dio)

ŠIROKI BRIJEG – Glavna tužiteljica Tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Vesna Ćavar, bez pokretanja postupaka temeljem kaznenih prijava, u svojim ladicama drži niz predmeta koji su trebali, a nisu pokrenuti, protiv Zorana Galića, Miroslava Galića i Milenka Madunovića.

Zoran Galić je direktor DGS-a BiH, Miroslav Galić načelnik Kriminalističke policije MUP-a ZHŽ i osuđivana osoba zbog kriminala, dok je Milenko Madunović v.d. ravnatelj policije, za kojeg su mladi inspektori MUP-a prije dva mjeseca doznali da izvrsno surađuje s osobama s druge strane zakona. Postavlja se pitanje zašto ne smiju temeljem službene dužnosti protiv istih pokrenuti kazneno gonjenje? Inspektori šute zbog straha, slijepo slušaju nadređene ne shvaćajući da i sami bivaju uvučenima u kriminal.

U MUP-u ZHŽ vlada kaos, kriminal upravlja policijom, a kriminalci imaju lažne diplome progoneći osobe koje žele i moraju raditi isključivo sukladno zakonu. Iz MUP-a se izvlače gomile novca, doznaje se iz policijskih struktura. Prema kaznenim prijavama vidljivo je da su u glavnim ulogama prezimena Madunović, Galići i Borasi.

Pljačka na Dužicama

2012. i 2013. godine Agencija za istragu i zaštite BiH (SIPA), putem krimolovaca zaprimila je prijave da su tadašnji ravnatelj policije Zoran Galić, sadašnji ravnatelj policije Milenko Madunović i načelnik Krima Miroslav Galić, u Dužicama 2010. godine, kada je otuđeno preko sedam milijuna KM, usmjeravali istragu u pogrešnom pravcu, doznaje Ljubuski.info iz MUP-a ZHŽ.

Izvor iz MUP-a ZHŽ govori da je Vesna Ćavar, prije nego li je išta poduzela, došla u MUP u Ljubuški i da je o prijavi izvijestila Zorana Galića s kojim je u izvrsnim odnosima. Po toj prijavi nikad ništa nije rađeno.

Nakon toga ista sa svojim pomoćnikom Naletilićem podnosi prijavu protiv zaštitara koji su osiguravali novac prilikom transporta, iako je sve upućivalo da oni to nisu počinili, niti su imali dokaze. Ljiljanko Naletilić je dakle po nalogu MUP-a ŽZH protiv zaštitara podigao optužnicu. U sudskom postupku svi su oslobođeni. Mnogi od njih su oboljeli i danas imaju zdravstvenih problema zbog lažne optužbe, a u ladicama tužiteljstva nalazi se neprovedena prijava protiv trojca: dva Galića i Madunovića.

Je li na pomolu preokret?

U kom će smjeru otići istraga po pitanju pljačke na Dužicama pokazati će naredni tjedni. U MUP-u ZHŽ vlada tajac i zabrinutost. Federalni agenti su prije nekoliko dana izuzeli svu originalnu dokumentaciju o ovom slučaju i tako dobro zabrinuli ravnatelja Madunovića i Galiće.

Ljubuski.info