KRIMINALA BRAĆO MILA: “Ladica Vesne Ćavar” – (5. dio) Di se skrio šef sindikata MUP-a ŽZH?

MUP ŽZH ima preko 400 uposlenika. MUP ima i sindikat. Za što se bori taj sindikat samo more zna ali protiv kriminala u MUP-u glas nisu digli. Možda se i kupaju u tom moru, ali je činjenica kako se radi o moru kriminala.

Možda smo pogriješili u konstataciji da je ovaj predmet u 5. ladici Vesne Ćavar. Puno je ladica u glavne tužiteljice u kojima se kriminal praši godinama. Tako se tri godine u mjestu stoji oko predmeta Vjekoslava Markote predsjednika Sindikata MUP-a ŽZH.

Nismo čuli da se Markota bori za bolje uvjete rada policajaca i veće plaće. Predsjednik sindikata vjerojatno nije imao vremena, jer su mu pažnju zaokupirale kazne na licu mjesta za prometne prekršaje. Samo je jednom digao glas da pomogne Miroslavu Galiću u njegovoj nemogućoj pozitivnoj promociji u javnosti. A Galić je još uvijek načelnik Krim policije, a osuđen je zbog milijunskog kriminala i krivotvorenja javnih isprava upravo u policiji. U normalnom društvu ovo bi trebala biti nemoguća rečenica, ali u kriminalnim strukturama MUP-a ŽZH sve je moguće. Dapače, Galić dobro stoji u Tužiteljstvu ŽZH i kod Vesne Ćavar, iako ga je ovo tužiteljstvo dovelo na optuženičku klupu i tražilo osudu.

Cijeli cirkus oko M Galića će izgleda uskoro biti riješen. On je zadnjih mjeseci toliko promoviran, da mu na tome zavidi i Chuck Noris, koji se sve više zanima za MUP ŽZH.

Tužiteljstvo ŽZH je institucija potpuno dezorijentirana i nekredibilna. Na žalost teško je naći osobu koja drugačije misli.

Nakon kriminala M.Galić i Markotu promaknuo

“2013. godine pokrenuta je istraga protiv policijskog službenika PU Posušje Vjekoslava Markote kada je otkriveno da je uzimao novac od prekršajnih naloga (oko 3000 KM)”, – govori policijski službenik MUP-a ŽZH, koji je želio biti anoniman.

Nakon otkrivanja afere umjesto suspenzije, on je od strane Miroslava Galića promaknut na mjesto zamjenika teritorijalnog sektora. Normalni policajci su se upitali gdje Galić pronađe ovo radno mjesto, pritom ih začudi načelnik kriminolog pohvali Markotu najboljim policajcem.

Već više od tri godine postupajući tužitelj u ovom predmetu Borislav Čuljak nije podigao optužnicu u ovom predmetu, drži predmet u ladici, pa je Markoti omogućeno da postane predsjednik sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

M.Galić odlično surađuje s Borislavom Čuljkom i analizirajući njihov vokabular oko raznih predmeta zaključuje se da ih njih dvojica gotovo jednako kvalificiraju. Znači, suradnja je na razini što je jako lijepo, ali rezultati su čista “nula”.

Vrh MUP-a pod svojom kontrolom mora imati Sindikat, jer policajci ne smiju misliti. To za njih trebaju drugi raditi. Sindikat ne smije reagirati na nezakonitosti i brojne afere, koje ruše njihova radna mjesta i ugrožavaju egzistenciju i budućnost.

Tako je vrh MUP-a podijelio policijske strukture na poštene i kriminalne, na obrazovane i one s kupljenim diplomama. Odgovornost snosi i Tužiteljstvo ŽZH na čelu s Vesnom Ćavar.

Kriminalci s kupljenim diplomama upravljaju uništavajući ministarstvo, tuku policajce mentalno i fizički, tuku građane, organiziraju prostituciju, dilanje droge i šverc automobila. Zajedno montiraju.

Kao pravi policijski agent Galić je prije nekoliko mjeseci poslao agenta Vjekoslava Markotu na specijalan zadatak. Vratio se neobavljena posla.

Ljubuski.info